Свързани новини

05.11.2021 11:52

60 млн. лв. за Хемус в кухи фирми и изтеглени в брой

Видян 4255 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В чували и в сакове са изнесени парите за АМ Хемус, стана ясно на пресконференция по резултатите от проверката за строителството на обекта. 60 млн. лв. от парите за лот 5 на магистралата са били прехвърлени на кухи фирми и след това са изтеглени в брой, сочи разследване на ГДБОП по случая.
Общо за изграждането на лот 5 е отпусната авансово сума от 90 млн. лв., като до момента там дори няма реално строителни дейности.
"Всичките 60 млн. лв. са били изтеглени, забележете, още в деня на тяхното постъпване, като те са изтеглени на суми около милион - многократно, без предварителна заявка, в чували и в сакове са изтеглени тези пари още същия ден", посочи главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.
„Установено е, че на Лот 4 и 5 на Хемус има СМР, без наличие на влязла в сила разрешение за строеж. За тези дейности фирмите са получили авансово плащане от Автомагистрали ЕАД”, каза шефът на ГД Национална полиция Станислав Станев.

„Имаме основания да смятаме и че по другите лотове схемата е аналогична, а може би и голяма част от установените фирми и лица. При извършената проверка на Лот 5 е установено само леко престъргване на земни маси и то в размер на първите няколко километра. Договорът за доставка на материали и наем на механизация между Автомагистрали и търговско дружество X за строителство на Лот 5. Фирмата е избрана чрез т. нар. процедура Ин хаус. Договорите са сключени по облекчен ред, без процедури за възлагане на обществени поръчки във връзка с договора от месец юни 2020 г. дружеството Х е получило от Автомагистрали авансово сумата от 84 млн. и 108 000 - до момента без изпълнение, тъй като участъкът


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 07.11.2021 08:53

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА БОЙКО РАШКОВ! ДА БЪДЕ БЛАГОСЛОВЕН!

  • 002 Anonimen 06.11.2021 08:48

    Не само от Хемус е крадено,повсеместно и постоянно са крали ГЕРБ ОТВСЯКЪДЕ !Огледайте се, видни са далаверите на Борисов и шайка.

  • 001 иВан Гог-ов 05.11.2021 19:40

    Същевремено, за да се вдига медиина пушилка и за да се замаскират огромните кражби се плаща на някакви доброволци да протестират, че не им било платено за извършена "виртуално" работа?!? А главните, по скоро главния виновник за всичките тези безобразни далавери за милиарди държавни средства,се радва на огромен медиен комфорт и на абсолютна недосегаемост! Точно заради такива огромни кражби ОПГ-то се борят на живот и смърт да се докопат отново до власта, чрез поредните избори! За да замажат далаверите и да продължават в същия дух.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.