Свързани новини

01.10.2021 09:23

60 млн.лв. за ден спечелиха олигарси от препродажба на ток от АЕЦ Козлодуй

Видян 16095 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 2.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна
"Вчера АЕЦ продаде на търг 300 Мегавата от 01-10 до 31-12-2021 г. на цена 237.27 лв. за мегаватчас. От грижа за малките и средните производствени предприятия! Те са над 350 хиляди и разбира се нито едно такова предприятие  никога не пазарува на борсата, защото потребява електроенергия от понеделник до петък от 8:00 до 18:00 часа, а на борсата продават в пакет за три месеца от 0 до 24 часа и в събота и неделя, че и на Коледа. Какво точно да го прави този ток едно предприятие или училище, даже и да преодолее голяма административна и финансова тежест, регистрира се на борсата , участва в търга и спечели 1 мегават (по-малко не може)? А то потребява половин мегават и то само през деня и в делник. През останалото време енергията в торби ли да я събира? Толкова ли е трудно за разбиране, та Премиер, Министър на енергетиката, БЕХ, АЕЦ, и т.н. не могат да загреят реотана?!? Е, на вчерашния Търг се явиха 8 производствени предприятия с непрекъсваем цикъл и купиха 25% от предлагането количество. Останалите 75% ги купиха двадесетина чужди и наши търговци на средна цена 237 лева, и ги продадоха за утре например  за 328 лева за мегаватчас пак на нашата борса но на др.сегмент. АЕЦ пропусна да спечели едни 60 млн.лв.(при тези цени за Q4), а няколко търговци се обогатиха с тези милиони. И това под знамето на грижата за малкия и среден бизнес!!! Вместо тези пари да се акумулират в АЕЦ и да послужат за компенсиране на същия този малък и среден бизнес", съобщи шефът на АИКБ Васил Велев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 01.10.2021 16:39

    И Боко и сегашните са същите. Разликата е в силата на грубия натиск върху хората . Командния център е един от срещата в Малта на 2 дек 1989 г .......а слугите ходят с кипи в синагогата и палят свещи !

  • 001 ЗАТВОР 01.10.2021 10:41

    За 12 г Мутрата превърна България в държава на мафията. Лобистките закони водят до престъпления срещу народа и престъпно забогатяване. Като прибавим и безскрупулните кражби на милиарди от магистрали, ремонти, саниране, ББР, КТБ, престъпни концесии и продажби на безценица на държавна земя и имоти с цел дебели рушвети и комисионни за това сме на това унизително и цинично дередже, въпреки десетилетието като член на ЕС.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но