Свързани новини

26.05.2017 09:55

€5000 за преминаване на нелегален през летище София

Видян 1740 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Шестима души са задържани за каналджийство, като двама от тях са гранични полицаи. Други двама са организатори на канала, чужди граждани, които пребивават от около десет години. Останалите двама са лица, които са се възползвали от този канал, заяви главният прокурор Сотир Цацаров след снощната акция на Летище "София" срещу нелегалната миграция.

„На практика става дума за трафик на чужденци, за лица, които пристигат от различни дестинации. Например, последният който е задържан, е от Кипър. Пристига на Летище "София" с нередовни документи и е пропуснат, въпреки нередовните документи от съответните гранични полицаи. Таксата, ако мога така да се изразя, за преминаване на чужденец (влезлият е гражданин на Бангладеш, организаторите също са съпричастни към тази страна) е в размер на 5 000 евро на човек. Таксата, която един граничен полицай е следвало да получи, е в размер на 4 000 лева”, обясни Сотир Цацаров, цитиран от "Фокус".

По думите работено е доста старателно и в малко по-тежки условия. Аерогарата не е пространство, в което е възможно да се осъществява наблюдение, чрез които престъпленията могат да се документират. „Но благодаря и на НДБОП и на Специализирана прокуратура, МВП. За първи път е на ице канал за трафик на чужденци през аерогара”, каза още главният прокурор.

 Междувременно министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи, че операцията са води от прокуратурата. Работят експерти от ДАНС, СДВР и от вътрешния отдел на МВР. “Всички замесени отдавна се следят. Надявам се, че всички ще бъдат докрай намерени и ще понесат отговорността съгласно закона. Работи се по сигнал”, уточни вътрешният министър.


 


 "Не е преувеличено да се каже, че тези престъпления, в този конкретен случай, представляват съществена опасност и застрашават националната сигурност на страната", заяви на брифинг административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев. По думите му преминаването на хора, които са неизвестни на службите, представлява съществен риск за сигурността на България и Европа

 








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне