Свързани новини

16.10.2013 17:00

500 опасни сгради в София

Видян 1038 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

500 опасни сгради има в София.За щастие на столичани и гостите на града за 7 години къщите убийци са намалели около 6 пъти. След трагедията на ул. Алабин през 2006 г., когато стара постройка се срути и уби 2 момичета, държавните и местните институции се задействаха да описват опасните къщи, пише Всеки ден.


Преди 7 години на територията на столицата бяха преброени над 3000 опасни сгради с влошено състояние на цялостната конструкция. Отделно други 1000 постройки пък влязоха в графата „несигурни" заради падаща мазилка от фасадата, полуразрушени комини или неустойчиви балкони и козирки. Столичната община непрекъснато издава предписания за ремонт или укрепване на къщи убийци.


Благодарение на непрекъснатите проверки на кметството са били предотвратени редица инциденти. Глобите за неспазване на изискванията за безопасност варират от 100 до 5000 лв. за физически лица. За културните паметници санкцията достига до 100 бона.


Още преди време главният архитект на София Петър Диков обясни, че има 3 основни проблема, свързани с опасните сгради. Първият е финансов, тъй като трябват пари за премахването им. Вторият - има опасни сгради, в които има наематели и те не желаят да напуснат. И третият - има опасни сгради, които са частни или пък са с неясен собственик и общината няма много механизми, с които да ги премахне.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Искате или не, днес ще трябва да се съобразите с йерархията

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Искате или не, днес ще трябва да се съобразите с