50 милиона лева ще бъде инвестиция в първия комплекс от световната верига Swissotel у нас по оценка на кмета на Сапарева баня Калин Гелев

Свързани новини

14.09.2022 16:10

50 М руско-българска инвестиция в първия Swissotel у нас

Видян 2553 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


50 милиона лева ще бъде инвестиция в първия комплекс от световната верига Swissotel у нас по оценка на кмета на Сапарева баня Калин Гелев. В землището на курортното градче се строи обектът. Разположен е в подножието на Рила. Той беше представен в рамките на Деветия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПАтуризъм в курортното градче от вицепрезидента на компанията Accor, която държи бранда – Франк Реул.



Попитан от 19 минути защо познатата с 30-те си градски хотела верига, е насочила интереса си към планински спаобект, той отвърна, че предсти да се открият и други балнео под името на Swissotel в Хърватия и Черна гора. Втората държава е известна с големите руски инвестиции в своя туризъм.



Тъй като и проектът край Сапарева баня не е нов, той беше лансиран за руски още преди години, а според информирани хотелиери вече е намерен и български инвеститор като Каро трейд, попитахме вицепрезидента относно вложителите. Той потвърди, че има руски и български като част от „международен микс”, докато Swissotel ще се занимава с оперативната дейност, менажирането на обекта.



Освен хотелска част, той ще съдържа в своите широки граници и клиника на руския д-р Вадим Поспелов, както потвърдиха и кметът Гелев, и  Херман Чини, който е технически директор на Аква трийтмънт. Фирмата, чиято е идеята за проекта е успяла да изчисти големите си задължения към НАП и други институции и от година и половина активно се занимава с пускането на обекта. По думите на кмета откриването му се очаква в рамките на две – две и половина години, като реалистичните му прогнози са за началото на 2025 г. Градчето може да разчита на 200 работни места от обекта, обеща ръководителят му Херман Чини.



Той представи и дизайна на бъдещия хотел, сградата за спа и лечение – клиниката на Поспелов,  и суперлуксозната вила с 6 спални, издържани изцяло в стила на  Swissotel, познат от другите му обекти – с много истинско дърво и с немалко камък.



В маниера на веригата е големината на стаите – 38 квадратни метра за стандартните. А нейната най-нова концепция за виталити стаи – те са по-големи и съдържат собствен фитнес – кът, ще бъде истински хит. Спортуващите там ще могат да разчитат на видеовръзка с реален или виртуален треньор, който ще следи за изпълнението на упражненията.



Просторната йога зала с невероятна гледка към зеленината на Рила, която се вижда буквално на ръка разстояние през стъклената стена е друг от хитовете на комплекса.



 Иначе сред най-познатите хотели на Swissotel  са прекрасният панорамен над Бешикташ в Истанбул и обектът в старата част на Дубай, а имаше проект и за софийски адрес на бранда на бул. Александър Малинов в софийския жк Младост – част от жилищен и мол-комплекс на турски инвеститор, за което 19 минути е писал.



Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.09.2022 08:04

    Дано успее да стане. България има нужда да развива туризма и връзките си с всички страни, а не да изпълнява санкции удобни само на други.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще