03.08.2022 15:08

5 златни правила при наемане на кола

Видян 3959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една от най-популярните услуги в туризма, особено в сферата на бизнес пътуванията, е отдаването под наем на различни видове превозни средства. И докато повечето потребители в началото са малко скептични и недоверчиви, веднъж престрашили се, хората в повечето пъти стават много големи почитатели на тази услуга.


Както всяко нещо и тук си има особености и тънкости. Фирмата за коли под наем в София SpeedyCars.eu ни дават няколко ценни съвета, с помощта на които да извлечем само хубавото от тази услуга при бизнес пътуване или разходка до София. Ето и кои са най-деликатните моменти, които оскъпяват автомобилите под наем. 


1. Избягвайте допълнителната такса на летището

Всеки нает автомобил на летището би излязъл значително по-скъпо, отколкото ако посетите на място офис в столицата. Все пак, возилото трябва да бъде подготвено, заредено, закарано на място и служителят трябва някак си след това да се върне обратно след като ви предаде ключовете. Да не говорим, че самият престой на което и да било летище не е евтин.


2. Всеки шофьор е от значение и носи допълнителни разходи

При наемане на кола, возилото се дава на шофьора. И докато броят на пътниците обикновено е без значение, то за всеки шофьор се заплаща допълнително за правото да шофира. Това бива подценявано доста често, но представете си, че стане злополука на пътя - какво ще правите тогава?


3. Младите шофьори струват дори повече

Обикновено на младите шофьори им е по-трудно да наемат кола. Доста често за тях това е по-скъпо, да не говорим, че в повечето случаи за хора под определена възраст дори не се разрешава да наемат кола.


4. Придържайте се към асфалтираните пътища

Ако решите да карате офроуд, бъдете сигурни, че тази услуга ще ви излезе доста солено. Ако имате подобни намерения, тогава по-добре споделете още в офиса и поискайте кола, която е специално предназначена за шофиране в подобни условия.


5. Напълнете резервоара преди да върнете автомобила

Златно правило (и едно от най-пренебрегваните) е да напълните резервоара преди да върнете колата. Както сте я получили, така трябва да я върнете. И докато правилата могат да се променят от една фирма до друга, от SpeedyCars.eu напомнят, че това условие е навсякъде и няма как да се избегне.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на