Свързани новини

31.12.2021 09:02

5 ключови точки от разговора Путин-Байдън

Видян 2953 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

50-минутен разговор между Владимир Путин и Джо Байдън засегна редица въпроси за сигурността, които се очаква да бъдат обсъдени подробно в поредица от дипломатически срещи на високо ниво между Русия и Запада следващия месец. Байдън сигнализира, че компромисът с Русия е възможен за Украйна, предаде RT.


Съобщава се, че Байдън е посочил на Путин, че САЩ не планират да разположат „нападателни оръжия за удари в Украйна“, каза Кремъл след разговора. Върховният сътрудник на Путин Юрий Ушаков посочи, че устното обещание е „една от ключовите точки“ за Москва, що се отнася до предложенията за сигурност на Русия към Запада. Изглежда обаче, че Белият дом наля малко студена вода върху твърдението, отбелязвайки, че „със сигурност нямаше декларация относно намеренията“, направена от Байдън по време на разговора.
Байдън разкри какво ще направят САЩ, ако Русия „нахлуе в Украйна“

 Байдън „посочил ясно“, че САЩ и техните съюзници „ще отговорят решително“, ако Русия предприеме нахлуване в Украйна, каза прессекретарят на Белия дом Джен Псаки след призива. Ако Русия „избере да продължи с по-нататъшна инвазия в Украйна“, тя ще трябва да се справи със „сериозни“ последици, включително „икономически разходи“, „корекции и увеличаване на позицията на силите [на НАТО] в съюзническите страни“ и „допълнителна помощ за Украйна“, предупреди високопоставен американски служител след разговора. САЩ и техните партньори обвиниха Москва, че подклажда напрежението на границата с Украйна, позовавайки се на предполагаемо натрупване на руска армия. Москва последователно отричаше спекулациите, че обмисля инвазия.

Путин очертава отговора на Русия на потенциалните санкции на САЩ

В отговор на заплахата от широкообхватни санкции на САЩ в случай на по-нататъшна ескалация по границата на Русия с Украйна, руският президент отбеляза, че подобни наказателни мерки биха нанесли фатален удар върху отношенията между САЩ и Русия. „Безпрецедентните санкции“, насочени срещу руската икономика, финанси и военна индустрия, ако бъдат наложени от Вашингтон, ще доведат до „пълен срив“ на двустранните връзки, каза Ушаков, наричайки такъв сценарий „колосална грешка“.

Разкрит е форматът на преговорите на Русия със Запада през януари

Телефонното обаждане беше предназначено да „зададе тона“ – както се изрази Белият дом – за поредица от дипломатически срещи, които трябва да се проведат през първата половина на януари. Разговорите ще се проведат в три формата. Преговорите между Русия и САЩ, които трябва да се проведат на 9-10 януари в Женева, ще бъдат последвани от среща в Брюксел между Русия и НАТО на 12 януари. Поредицата от разговори ще бъде завършена със среща на 13 януари на ниво Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).



Путин говори за крайната цел на преговорите със САЩ и НАТО

В разговора си с Байдън Путин също така изложи ключови разпоредби от предложенията на Русия за гаранции за сигурност на САЩ и НАТО, каза Кремъл. Путин подчерта по-специално, че макар самият факт на преговорите да е важен, Русия очаква конкретни резултати от срещите. Крайната цел на Москва е да получи гаранции за собствената си сигурност, според съобщенията Путин е казал на Байдън, твърди Ушаков. Изглежда, че американският президент прие искането „доста сериозно“, каза съветникът. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 майната 02.01.2022 08:55

    Какви щуротии поствате ? Путин това, Путин онова Путин дава, Путин взема, Путин ще скъса отношенията си ? Да не е луд? Нали ще отреже клона върху който е седнал ? Путин може всичко в Русия и затова трупа войска по границата с Украйна ? Но за военен конфликт ? Дупе да му е яко !Ще прави нов СССР ? Хайде посмали малко !

  • 002 Anonimen 01.01.2022 18:55

    САЩ нагнетява напрежение около руските граници от алчност и агресия,където се насочат разбъркват нещата и предизвикват войни по света,в случая са срещу Русия,но България ще е цел за руските оръжия не по наша вина,а че се навеждаме на агресията....

  • 001 ТАСС е упълномощена да съобщи 31.12.2021 17:14

    ПУТИН ОЧЕРТАВА ОТГОВОРА НА РУСИЯ НА ПОТЕНЦИАЛНИТЕ САНКЦИИ НА САЩ: 1. Скъсване на дипломатическите отношения. Повишаване на бойната готовност на руските стратегически сили, връщане на компютрите на военните на конкретни цели на територията на САЩ за МКБР. 2.Пълно прекъсване на всякакви икономически връзки, забрана за износа за САЩ и васалите им не само на стратегически суровини /титан, ядрени горива.../ но и на всякакви останали суровини. 3.Изгонване от Русия на армадата от западни специалисти - по петролните инсталации, автомобилни инженери, разваляне на всякакви двустранни предприятия и национализиране на производствените фасилити. 4. Затваряне на руското въздушно пространство за гражданската авиация на САЩ и васалите им. Пълна подкрепа на Москва за "импортозамещение"-то. 5. Самостоятелна политика на Москва на международните петролни и газови борси. Излизане от SWIFT и налагане в Русия на местната банкова система за разплащания. Преминаване на двустранна търговия в разплащане на местните валути /например рубла/юан , рубла/йена/, рубла/евро, рубла/франк и т.н!!! Пълно изключване на долара от валутните операции на руските банки!!! 6. Враговете на Сатанинските Античовешки Щати, тоест почти ЦЕЛИЯТ СВЯТ, ще побързат да се насочат към алтернативни платежни системи, което ще ускори финансовия ѝ упадък. Разбира се изтегляне на всички руски финансови активи от западни банки, това което може да се изтегли /останалото ще бъде откраднато от Запада. Най-важното !!! Русия - модел за свобода за хората по света ! Е ли възможно това всичко ? С Путин ДА !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат