Свързани новини

16.11.2019 14:00

46 млн.лв. връщаме заради къщи за тъщи

Видян 5095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

253 производства за общо 46,4 милиона лева са открити до този момент след проверки на къщи за гости, съобщиха вечерта от Държавен фонд „Земеделие“. Въпросните са получии финансиране по Програмата за развитие на селските райони, предаде svobodnaevropa.bg.


Сред санкционираните е и къщата за гости, използвана за лични нужди от бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Той който беше обвинен за конфликт на интереси, защото е бил в управата на земеделския фонд, отпуснал над 391 хил. лв. безвъзмездна субсидия за къща за гости, припомня Медиапул. От този скандал тръгна и проверката на ДФЗ на общо 288 проекта. Към момента са обработени резултатите за 276 от тях. Проектите, на които не е наложена санкция, са едва 23.


По останалите 12 инвестиции още няма произнасяне и са в процес на обработка. От ДФЗ обясняват, че за тях е необходимо извършване на детайлизиран анализ и проверка, включително получаване при необходимост на информация и от други институции.


Най-честите нарушения при проектите за къщи за гости са свързани с неизпълнение на показателите на одобрения бизнес план, неизпълнение на реализираните приходи от подпомогнатата дейност, неспазване на ангажимента за създаване на нови работни места, както и липса на активи, за които е изплатена субсидията.


От разплащателната агенция уточняват, че ДФЗ още е в етап по откриване на производство по издаване на Акт за установяване на публично държавно вземане.


По разпореждане на Министъра на земеделието, храните и горите през юни тази година бяха проверени всички проекти, получили финансиране за изграждане на къщи за гости по Програмара за развитие на селските райони, за които 5 годишният период на мониторинг не беше изтекъл. Общата субсидия за всички 288 къщи за гости възлиза на 81 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кьовеши 17.11.2019 16:43

    Апартаменгейт в една снимка https://bultimes.com/wp-content/uploads/2019/04/%D0%91%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8A-1.jpg

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния