Свързани новини

27.03.2020 13:16

400 000 бързи теста е поръчала България

Видян 3581 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В контекста на препоръките на СЗО е било решено неотложно да се увеличи капацитетът за извършване на тестове, а държавите-членки ще докладват на ЕК за положението. 600 000 PCR теста за установяване на РНК на коронавируса и 400 000 бързи теста за установяване на антитела след прекарано заболяване е поръчала България в рамките на общоевропейската заявка. Това обяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг днес. Вчера началникът на Националния оперативен щаб за коронавируса ген. Мутафчийски каза пред бТВ: "Няма да позволя търгаши да подведат държавата да похарчи милиони за негодни тестове в нечии интереси."


Около 20 млн. на месец ще струват тестването на гражданите, за да се докаже дали са заразени с коронавирус. Те ще се правят с три вида тестове според пика на заболяването, обясни шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски. И обясни, че всеки от тях е важен на различен етап от развитието на епидемията.


Министерският съвет взе решение за закупуване на 1 милион маски и 50 респиратора, обяви министър-председателят. Борисов съобщи и какви са решенията, взети от Европейския съвет на онлайн срещата му вчера 


"Поръчката от ЕК е за 600 00 бройки PCR и 400 000 бройки бързи тестове", обясни премиерът Борисов. От думите му стана ясно, че България е готова да поръча тестове от четири държави - Белгия, Китай, Испания, Южна Корея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.