Свързани новини

08.04.2019 16:36

4 апартамента за 24 500 лв. „забравени” от евродепутат и кандидат-главен прокурор от ГЕРБ

Видян 12514 пъти | Коментари 2
Гласували 5 рейтинг: 3.4000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„През 2018 година имаше указания от КОНПИ, как точно да се подава декларацията за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1 вр. с пар.2, ал. 1 и 2 от допълнителните разпоредби на ЗПКОНПИ.


Видно е, че няма никакъв контрол от страна на КОНПИ, дали  според указанията вярно и коректно са попълнени декларациите, а само дали в срок са подадени.


Масово задължените лица  са  „пропуснали” да декларират притежаваните от тях имущества (КОНПИ и при проверка не откри „забравения” от Владислав Горанов един от няколкото му собствени апартамента, който фигурира в Имотния регистър, но не и в неговата декларация пред комисията, което пък е нарушение по чл. 313 от Наказателния кодекс).


Такъв е примерът с евродепутата от ГЕРБ и настоящ кандидат за евродепутат Емил Йорданов Радев. Той е пропуснал да декларира, както собствените си имоти, така и на съпругата си Мария Радева, която е съдия във ВАС.


По същия начин е пропуснал да декларира имотите си и в декларацията, която е подал пред  Европейския парламент.


Съгласно декларираното пред ЕП, Емил Радев имал участие в две фирми Инвест консултинг – 2002 АД и СИЕКО ООД.


Видно от декларацията пред КОНПИ, Емил Радев е пропуснал да декларира едната фирма – СИЕКО ООД.


Никъде не фигурират и имотите,  които са закупили семейство Радеви през 2009 г., когато той е само общински съветник от ГЕРБ във Варна, а от лятото - народен представител в 41 – то Народно събрание,  се е сдобил с право на строеж за четири апартамента с обща квадратура 492 кв.м. в комплекс  Св. св. Константин и Елена.


За тях Емил и Мария Радеви са платили  24 500 лв., като отделно са  платили  и  9900 лв. за 11 паркоместа.  В онзи момент Емил Радев казва, че  няма нищо построено на тази земя (сиреч, това е цената на 4-те жилища на зелено или уникалните 49 лв. на кв.м) и семейство Радеви разполагат единствено с правото за строеж. Отделно от това семейство Радеви има и  вила с дворно място в местността Св. Никола, разположена на 683 кв. м. терен в една от най-апетитните части на Варна.  Също така  притежава и  къща с дворно място в Аксаковското село Орешак. Имотът му там е с площ 780 кв. м”, пише сайтът Афера.


Информацията е важна, защото освен кандидат за евродепутат на неизбираемата 8-а позиция в листата на ГЕРБ, Радев е и кандидат за главен прокурор на републиката още от края на миналата година. Независимо, че е завършил право на доста късни години – забележете – в бившия варненски институт по туризъм, който сега се води Икономически университет, той има своите шансове, ако Цветанов, на когото е човек, остане на власт до края на годината. Защото отпаднаха другите трима кандидати на управляващите: прокурорът Иван Гешев, отказан от Щатите, шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на следствието Борислав Сарафов – двамата паднали като жертви с необясними имоти в епизодите на сериала Апартаментгейт.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Приятелят на бандитите от ТИМ, много услуги им прави. Вероятно и апартаментите са в тяхна кооперация, те държат св. Константин и Елена. Свиня със свиня се събира.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    До Анонимен 1 Я, кажи поне една услуга, която им е направил. Дай с факти, щото така да се хвърлят някакви обвинения не е сериозно.

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се