Петьо Еврото и Любена Петрова са в развод и прехвърлят скъпи имоти на фирма на финансиста Емил Хърсев. Той твърди, че това било по договор за доверително управление. Но многомилионните сделки пораждат съмнение за пране на пари
01/03

Свързани новини

11.04.2022 16:47

4,155 млн.лв. изчистиха Еврото и Любена през Хърсев, преди тях милиардерката Ружа Игнатова и Манолев от Магнитски: BIRD.bg

Видян 10138 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Петьо Еврото и Любена Петрова са в развод и прехвърлят скъпи имоти на фирма на финансиста Емил Хърсев. Той твърди, че това било по договор за доверително управление. Но многомилионните сделки пораждат съмнение за пране на пари”, разкрива разследващият сайт BIRD. bg.


 


Напомняме, че двойката стана популярна покрай скандала Осемте джуджета, но сега сделките по документи спестяват обяснения за 4 154 501, 40 лв., които НАП на промяната, разбира се, никога не е и търсил да разбере откъде са. А не са декларирани, изяснява BIRD.bg.


 


„През 2018 г. Любена Петрова се сдобива с голяма вила в с. Кладница. За къщата в полите на Витоша с 430 кв.м. разгъната застроена площ младата бизнес дама плаща 313 000 лева. Няма данни за ипотека или заем за придобиването на този имот.


 


На 10 март т.г. същият имот е продаден от съсобствениците Петьо Петров и Любена Петрова за 3 911 660 лв. Купувач е фирмата Мира Дива ООД, контролирана от финансиста Емил Хърсев”, пише BIRD.bg, а пред сайта Хърсев признава, че става въпрос за фактическата подялба на семейното им имущество след развод.


 


„Едновременно с това Мира Дива придобива от същите продавачи апартамент от 96 кв.м. на ул. Луи Айер в София за 645 423,9 лв. И тази сделка е изключително изгодна за Любена и Еврото, тъй като апартаментът е придобит през 2016 г. от Любена само срещу 89 582,5 лв.


 


Така само от тези две имотни сделки семейството „оправдава“ над 4 милиона лева ( 4 154 501, 40 лв.), но това не е всичко.


 


Други имотни придобивки на Любена Петрова минават през две фирми: Ел Пи Логистик и  Би Ен Ди – Билд Ню Дей. От 13 март т.г. и двете фирми вече са собственост на Мира Дива ООД. Прехвърлянето на дяловете на Ел Пи Логистик е станало срещу 70 000 евро, а дяловете на Би Ен Ди – Билд Ню Дей са оценени на 750 000 евро. Тези суми са твърде скромни в сравнение с оценката на недвижимото имущество на Ел Пи Логистик и  Би Ен Ди – Билд Ню Дей.


 


Това не е първата интересна финансова акция с недвижимости на семейството, уточнява сайтът на колегите: „През 2020 г. разследване на BIRD разкри, че Любена Петрова е спечелила 1,5 милиона лева от продажба на имоти, като в същото време се е сдобила с луксозна къща в Бояна за минимум 2 милиона лева. Стойността на тези имотни придобивки се разминаваше съществено с официално декларираните доходи, установи проучване на БРРД. Името на Петрова се свързва и със скъпи имоти в центъра на Солун.


 


Любена Петрова е съпруга на бившия следовател Петьо Петров с прозвище Еврото...




Дори и всички тези движения да са в рамките на делбата на имущество при развод, прави впечатление от една страна шокиращата разлика в цените на имотите при придобиването и при продажбата им, а от друга – подценената стойност на дяловете на фирмите, спрямо стойността на имуществото, което те владеят.


 


През годините станаха известни и други съмнителни финансови операции на Хърсев с лица и фирми, имащи проблемна репутация. Така например къщата за гости на бившия зам.-министър Александър Манолев, построена с  европейски средства, беше ипотекирана срещу заем от фирма на Емил Хърсев. Няколко елитни имота в София, свързвани с криптокралицата Ружа Игнатова (б.р.издирвана в цял свят за афери, оценявани от САЩ на поне 4 млрд. долара, но „изпусната” от България да се качи на редовен полет за Атина), също се оказаха в патримониума на фирми, водещи се на финансиста”.


 


Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.04.2022 14:00

    Този плужек е толкова престъпник, колкото и клиентите му. Не е ясно защо го канят непрекъснато в медиите като на всички е ясно какъв престъпен боклук е! Ресторантът-апартамент с бронирани стъкла в градинката на Кристал също се свързваше с неговото име

  • 001 Anonimen 12.04.2022 02:14

    Хърсев е мазен боклук.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху