Свързани новини

22.05.2014 09:03

371 900 безакцизни цигари спипаха на АМ Марица

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

371 900 къса безакцизни цигари са задържани при съвместна операция на служители на ГД "Национална полиция" и ОДМВР - Хасково, съобщават от пресцентъра на МВР.


Операцията е проведена вчера, около 17 часа, в района на автомагистрала „Марица" от екип на служители на ГДНП и ОДМВР - Хасково.


За проверка е бил спрян лек автомобил „Рено Трафик", шофиран от 50-годишен жител на кърджалийското село Зелениково. В колата пътували още шестима души от Чирпан, Хасково и Ямбол. Реното е върнато на ГКПП - Капитан Андреево за щателна митническа проверка, при която са открити 308 000 къса от общото открито количество цигари от различни марки без бандерол. Водачът и трима от пътниците са задържани за срок до 24 часа.


В хода на полицейските действия проверяващите спрели за контрол и автобус „Отокар Навиго", управляван от 31-годишен кърджалиец. Превозното средство, в което пътували 25 пътници, също е отклонено за митническа проверка. От автобуса са конфискувани 63 900 къса безакцизни цигари. Шестима пътници от Кърджали и Хасково, които се предполага, че са собственици на цигарите, са задържани с полицейска мярка.


По двата случая в РУП - Свиленград са образувани досъдебно и 7 бързи производства. Съставени са и 12 акта по ЗАДС и акт на ДАИ.


Проведената на 19 май операция е част от предприетите от МВР дългосрочни мерки за пресичане и разкриване на контрабандни канали за внос на акцизни стоки без бандерол. Усилията на полицията са насочени към пресичане на техния незаконен внос и транспортирането им чрез пътнически превози на територията на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец