От ляво на дясно, по часовниковата стрелка: Марк Зукърбърг, Елон Мъск, Бернар Арно, Уорън Бъфет, Майкъл Дел, Джеф Безос. (Кевин Дич/Лудович Марин/Ерик Пиермонт/Гарет Катермол/Матю Буш/Йоханес Айзеле/AFP/Bloomberg/

Свързани новини

31.05.2023 11:55

31 милиардери разполагат с повече пари, отколкото държавната хазна на САЩ

Видян 956 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нивото на паричните средства в американската хазна се понижава до опасно ниско ниво, тъй като Вашингтон изчаква до последния момент, за да повиши тавана на дълга.

Към 25 май Министерството на финансите разполага с едва 38,8 млрд. долара в брой, според последните федерални данни. Това е по-малко от над 200 млрд. долара по-рано този месец и се доближава до минималното ниво от 30 млрд. долара.

За сравнение, според индекса на милиардерите на Блумбърг 31 милиардери разполагат с повече парични средства от 38,8 млрд. долара на федералното правителство.

Някои от тях, като модния магнат Бернар Арно, имат много повече. Нетното състояние на Арно, председател на производителя на луксозни стоки LVMH, се оценява на 193 млрд. долара. Милиардерът от Tesla Елон Мъск е на стойност 185 млрд. долара, а нетното състояние на основателя на Amazon Джеф Безос е 144 млрд. долара.

Списъкът с 31 милиардери, чието състояние надвишава общата сума на чичо Сам, включва известни имена като Майкъл Дел, легендарния инвеститор Уорън Бъфет и съоснователя на Facebook Марк Зукърбърг, както и милиардери с по-нисък профил като френския милиардер Франсоа Пино и председателя на Chanel Ален Вертхаймер.

Президентът Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти постигнаха двупартийна сделка за премахване на тавана на дълга до 1 януари 2025 г.


Ако Конгресът не повиши тавана на дълга до 5 юни, министърът на финансите Джанет Йелън предупреждава, че правителството няма да разполага с достатъчно средства, за да изплати всички задължения на страната в пълен размер и навреме.


Снимка: От ляво на дясно, по часовниковата стрелка: Марк Зукърбърг, Елон Мъск, Бернар Арно, Уорън Бъфет, Майкъл Дел, Джеф Безос. (Кевин Дич/Лудович Марин/Ерик Пиермонт/Гарет Катермол/Матю Буш/Йоханес Айзеле/AFP/Bloomberg)


Източник: CNN



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали