Свързани новини

07.01.2021 10:07

№3 сме по смъртност в ЕС: Ангелов

Видян 1047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отчитаме изключително положителен ефект от въведените мерки, съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов  на редовния брифинг на здравните власти относно разпространението на коронавируса у нас, предаде Нова тв.


По думите му страната ни е на 24 място по инфектирани в Европейския съюз и на трето по смъртност. Тук уточняваме, че има огромна разлика между новозаразени хора и брой позитивни проби, защото според евростатистиката не по-малко от 15 процента от тампоните са поредни. Враца, Русе и Варна са областите с най-много заразени. Забелязва се тенденция за намаляване на случаите в три области - Кърджали, Разград и Габрово.


Създадена е логистика и организация за доставката и поставянето на ваксината на Moderna, увери здравният министър. На сайта на здравното министерство ще бъде публикувана подробна информация и график за доставките и имунизацията.


Кукерският фестивал в Перник тази година ще бъде отменен, обяви доц. Ангел Кунчев. По-рано през деня кмета на града е провел среща със здравните власти, за да обсъдят как обичая да се проведе, без да се застрашава здравето на обществото.


"Очакваме средата на януари, когато ще отчетем данните от Нова година. Тогава ще са минали и 10 дни от началото на учебната година. Предстои в понеделник среша с образователния министър, на която детайлно да разгледаме възможностите за другите ученици", обясни проф. Ангелов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате