03.08.2022 15:08

3 начина да подготвите своите деца за кръвен тест

Видян 1280 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Рано или късно, всеки трябва да се подложи на един от най-честите диагностични подходи, а именно кръвния тест. За родителите с малки или подрастващи деца, необходимостта може да създава стрес и притеснение както при детето, така и при родителя.


Целта на този текст е да помогне на родителите да подготвят своите деца за предстоящ кръвен тест, като основните методи тук са и препоръките, които експертите от Kandilarov.com ни дадоха, когато ги помолихме за съвет – надяваме се да ви е полезно!


1. Всичко започва от ранна възраст


Цялата идея за страха от иглите идва от травмиращо преживяване в ранна възраст, която травма оформя отношението на вече възрастните хора. Този процес е пред-мисловен, тоест не става с обяснение от типа „всичко ще е наред, няма да боли“.


Това, че няма да боли е ясно, понеже лаборантите са опитни и знаят как да го направят без болка.


Важно е да се „знае“, че няма да боли, а знанието става чрез опит и то не еднократен. Затова е нужно да се подходи по-сериозно към тази ситуация и децата да привикнат към вида и усещането на иглата за кръвен тест.


Това може да звучи малко странно, особено казано така, но същият съвет могат да дадат детските зъболекари за страха на много хора към пристъпване към техния стол.


2. Насрочете тестът за рано сутринта


Друг важен момент е това кога точно се провежда този тест. Тъй като лабораториите на Kandilarov.com препоръчват кръвните тестове ( както и повечето изследвания) да се правят на гладно, е препоръчително да спестите глада на вашите деца и просто да направите теста рано сутринта.


Възползвайте се от „постенето“ на организма, което се случва по време на сън и си запазете ранен част. Лабораториите обикновено отварят доста рано, затова тази техника може да бъде сполучлива.


По този начин намалявате неприятни чувства на децата и запазвате възможността за изграждане на позитивна асоциация към преживяването.


3. Давайте им да пият течности


След това да ги увардите от храна преди теста, е важно да им давате доста течности. Хидратацията на тялото и кръвните съдове, правят взимането на кръв от вена доста по-лесна задача.


Тъй като количеството кръв, което е нужно за правене на валиден тест, е не малко – то не може да се вземе от пръст или периферно място – нужно е проникване във вена.


Хидратирането тяло прави вените по-еластични, което намалява вероятността за дискомфорт преди и след самия тест.


Ако искате да научите повече за самите тестове, как да помогнете на своите деца да свикнат или като цяло имате нужда от повече информация - Kandilarov.com е правилното място за вас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.08.2022 17:22

    имаше, но го изтрихте, нещо ви е шубе да не искат да върнете парите мира добрев е страхотно куха лейка

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог