Свързани новини

08.11.2021 09:32

3 институции „бранят” Витоша и резултатът е 0, със закон може да променим това и положението на софийските села в полите й: Инж. Таня Иванова

Видян 2785 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Издигнатото още през март в моите идеи за законодателни промени подпомагане от държавата на хората за закупуване на електрически коли, като част от концепцията за изцяло зелен, незамърсяващ транспорт в 23-ти МИР, разположен в полите на Витоша, най-накрая залегна в държавна програма. 6135 евро или 12 000 лв. ще бъдат давани от еврофондовете за всяка покупка на такъв автомобил, ако решението на правителството бъде одобрено, но в него не се казва нищо за обществените автобуси. В София най-старите возила лазят именно в планините на столицата – Витоша, Рила, Плана, и в тяхното подножие. „Радваме” се, че 35-годишните са заменени от 9-годишни. А истината е, че в планините ни трябва да бъдат допускани само превозни средства с нулеви емисии. Какъв е смисълът от екостикери и цялата тази корупционна система, която до нищо не води, щом от една страна няма система за следене на Евро-категориите, а от друга градският транспорт и чистотата използват возила на възраст, по-голяма от моята или около нея?
Изобщо, не може и не бива да се мисли на парче. Трябва да се работи чрез налагане на ясни правила и на норми за контрола върху спазването им в закони и именно това е работата на народните представители.
Час по-скоро трябва да бъде променено например стопанисването на Витоша, за останалите планини на София – Люлин, Плана, Лозенската, дори не е помислено. Какъв е режимът сега? Три институции – Министерствата на земеделието и на околната среда и Столичната община едновременно „отговарят” за опазването на белия дроб на София, а никой за по-малките планини. Нали знаете какво е колективната отговорност – тотална безотговорност. Институциите си прехвърлят топката, като не може да се реши нито един от жизнено важните проблеми. Нито с транспорта в планините, нито с това да се прокарват ли нови и как да се поддържат старите лифтове, нито дори с елементарното съхраняване на наличната инфраструктура, санитарната сеч, ненавлизането на строителството в самите планини.
В този контекст аз лично, като народен представител на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.