Свързани новини

27.10.2021 13:18

3 години затвор за шофьор, убил дете в Златоград

Видян 942 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативния  съд в Пловдив, с което е потвърдено ефективно наказание от 3 години затвор на водача Любен Уйчев за причинена от него катастрофа със загинало дете. Шофьорът е признат за виновен от Смолянския окръжен съд, че на 31 юли 2018 г. в Златоград при управление на микробус е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 13-годишния Митко Крушков край пешеходна пътека. Автотехническата експертиза е определила, че към момента на удара той се е движел с 93 километра в час - скорост почти двойна над разрешената и значително превишена спрямо ограничението от 40 км/ч., в близост до пешеходна пътека и до тротоар с деца.


Пострадалото момченце, родителите му, братчето му и леля му с нейните деца били пред хотел в центъра на Златоград, когато микробусът го ударил и отхвърлил на 3-4 метра от мястото, където стояли. Детето е починало на път за болницата.


Уйчев е признал вината си пред съда в Смолян, приел е фактите в обвинителния акт и е дал съгласие да не се ангажират повече доказателства. Заради това делото е протекло със съкратено съдебно следствие. Съдът е определил на подсъдимия наказание от четири години и шест месеца лишаване от свобода, което след задължителната по закон редукция с една трета се равнява на три години лишаване от свобода, което да се изтърпи ефективно. Л. У. е лишен и от право да управлява МПС за срок от 5 години.


Видно от справката от КАТ Уйчев е бил многократно санкциониран за нарушения на Закона за движение по пътищата -  бил е наказван 32 пъти, като има издадени 20 наказателни постановления и 12 фиша.


Решението е Върховният касационен съд е окончателно, влязло е в сила и е приведено в изпълнение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на