Свързани новини

17.06.2020 16:47

€3,45 млн. за управляващите в Италия от Мадуро

Видян 1964 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Испанският вестник ABС публикува 3-годишен журналистически труд – разследване за финансовите операции на тайните служби във Венецуела, които са финансирали управляващата партия в Италия 5 звезди. У нас преди година и половина се разбра, че българската Инвестбанк е прехвърляла милиони долари и евро на венецуеския режим към Русия. Но нашите служби мълчат по тази тема, както и за другия международен скандал със същата финансова институция на Петя Славова – за въртенето на парите на престъпната група измамници на Вълка от София – израелски гражданин със сподвижници с руски имена, задържан по искане на австрийската полиция, но дълго време кой знае защо не предаван на Виена. Същият имаше снимки с премиера ни в неговия кабинет, заедно със софийския равин.


Новото разследване предизвика поредния политически скандал в Италия. Пет звезди спечели изборите през март 2018 г., излъчи преди 2 години премиера проф. Конте и след напускането на дясната Лига на Салвини, попълни кабинета си през лятото на 2019 г. със социалистите от Демократическата партия, с които управлява третата икономика на ЕС и в момента. Ударът е и срещу президента Макрон, тъй като заедно с 5 звезди, неговите евродепутати са главните сили в либералната група в ЕП, в която е и нашето ДПС, но със скромната квота от 3 души.


Euractiv.bg цитира испанските медии как през 2010 г. тогавашният венецуелски вицепрезидент Николас Мадуро одобрява финансовата помощ за новото тогава политическо движение в Италия, основано от тв комика Беппе Грилло. Сегашният президент праща 3.45 милиона евро в брой, пренесени с дипломатическо куфарче и доставени на венецуелското консулство в Милано. Дипломатите са се погрижили сумата да бъде дадена на представител на “петзвездното” движение.


Любопитното е, че при скандала с екс коалиционния си партньор Салвини, чиято партия Лига беше разследвана за финансиране от Москва, от 5 звезди настояваха, че трябва да хвърчат оставки дори само при съмнение за престъпление.


“Нашето издание е сериозно и уважавано. Става дума за журналистика с най-високо качество. Не сме луди хора, които публикуват първата информация, която им попада”, казва испанският издател Луис Вентосо, който е собственик на АВС - вестник със 117-годишна история.


Факт е, че Италия се открои по време на кризата с Мадуро през зимата и пролетта на 2019 г. и единствена от големите в ЕС не осъди венецуалския президент и попречи на общо решение на Съюза. Италианската дипломация накара колегите си да омекотят тона срещу венецуелския диктатор.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата