В същото време обаче бундесправителството спря по план последните си 3 атомни централи, които осигуряваха по-достъпни цени на електричеството

Свързани новини

23.08.2022 12:17

25% по-скъп ток в Германия, иска газ от Канада, която няма експортен терминал, както немците - импортен

Видян 1779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

25% подскочиха цените на тока в Германия, които без друго в момента са над 10 пъти по-високи от 5-годишната средна котировка. В същото време обаче бундесправителството спря по план последните си 3 атомни централи, които осигуряваха по-достъпни цени на електричеството.


На фона на очакваното планово спиране на газа от Русия заради ремонт на Северен поток 1 от 31 август за 3 дни, канцлерът Шолц се опита да договори синьо гориво от Канада, като дори пусна снимки как дискутира това с тамошния си колега Трюдо.


Има един съществен проблем. Канада има газ, но не и износни терминали. А Германия има желание, но няма вносни. Така че разговорите не решават нищо поне за този отоплителен сезон. Всъщност, ако се вярва на медиите, основната тема на разговоа е била около ремонтираните в Канада немски турбини от Северен поток 1. Имаше проблеми със забавянето им зад океана, както и с открити пукнатини и след извършените дейности.

На този фон, също 25, но процента, е падналото до дъното одобрение за управлението на канцлера Шолц в страната му, докато неодобрението е 62 на сто, като според някои изследвания нехаресващите неговото правителство на червени, зелени и либерали - по съставки като падналата коалиция у нас, достигат 65%.



 Илиян Костадинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп