Свързани новини

09.12.2020 15:02

25 191 098,47 лв. европари за ексфирмите на министър, взети дори и от неговото министерство

Видян 26988 пъти | Коментари 7
Гласували 6 рейтинг: 4.1667
много слаба слаба добра много добра страхотна


В Световния ден за борба с корупцията стартираме интересен сериал, от който ще научите как фирми, напуснати от един министър случайно започват да печелят проекти за милиони и то за европари, и то дори от неговото министерство и от колегите му. Усвояват ги като изпълнители и подизпълнители.

В следващите епизоди ще намерим фирмените връзки със заместник-министър в друго министерство. А накрая ще свържем всичко това със спешното и напълно нелогично на фона на ужасяващото финансово състояние изкупуване и прехвърляне на несъществуващ бизнес с един нашумял първо в испанската, а после и в нашата преса магазин на главната търговска улица на Барселона от фамилия на бивш съветник в Министерския съвет – всичко това изрично е записано в регистрите след изповядване на съответната заверена сделка.

Основата ни даде публикация на narod.bg, в която скрупольозно са изброени фирми и неправителствени организации, в които собственик, управител или основател е била министърът на труда и социалната политика, преди това заместник-министър на образованието в това правителство, а в Борисов 2 – заместник – министър на труда и социалната политика Деница Сачева. Същата, за чиито имотни покупки – 28 дка на морския бряг за малко над 20000 лв. и други интересни придобивки, вече сме писали.

Не използваме думата „грабеж”, която са употребили за илюстрация колегите от narod.bg. Оставяме на вас да прецените с просто цитиране на обективните факти. За да не си правите труда да слагате чертата под всички изброени суми, събрали сме ги: 25 191 098,47 лв. Това е бюджет на среден областен град. Не е шега работа. Особено за 4 години.

На изпратените въпроси как коментират обективните факти, колегите от Министерството на труда и социалната политика, управлявано от Сачева вече година, запазиха мълчание. Като знак на какво?...

Започваме с Интелдей солушънс, в която Деница Сачева е била управител. Фирмата е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Сиси Петрова 09.12.2020 16:11

    Това отвратително туловище е адски алчно и безочливо!

  • 001 Anonimen 09.12.2020 16:09

    Тази алчна кариеристка е разпозната от Мутрата като хомофоб и подлога срещу подобаващи милиони. Разби пенсионната с-ма и обрече внасялите осигуровки цял живот на ръба на оцеляването и ги окраде в името на купуване на избиратели чрез социални пенсии и добавки. Обрече трудещите си на мизерни заплати, а властимащите си определят огромни възнаграждения и бонуси с по 2,3 и 4 коледни заплати. След Дянков и тя се нареди като българоубийца и унищожител на българите. Трябва сериозно да бъде разследвана за придобитите незаконно и по корупционни схеми десетки милиони и всичко да се конфискува в полза на тези, които обрича на гладна смърт

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и