Свързани новини

11.07.2021 15:07

24,8% избирателна активност към 15.00 часа: Галъп

Видян 1249 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към 15.00 часа избирателната активност е била 24,8%, според агенция Галъп Интернешнъл, предаде БНР. Към 13:00 часа избирателната активност беше 19,9%. "Малко по-висока сме измерили тогава - 21,7%. Към момента малко се забавя активността. Това до голяма степен може да се дължи на самия сезон. Към този момент в по-голяма степен са гласували твърдите ядра на партиите. Очакваме да се активизират следобед хората, които в последния момент са решили за кого да гласуват, а също така младите. Жителите на столицата в по-голяма степен най-вероятно ще излязат да гласуват", каза за БНР Яница Петкова от агенция "Галъп Интернешънъл Болкан".

Към 11:00 часа активността беше 13,3%, каза по-рано директорът Първан Симеонов и отчете, че в началото на изборния ден активността е била по-висока, отколкото на вота през април:

"Активността се движи в рамките на очакваното в изборите на 4 април. Следобедът ще е решаващ. Тогава ще проличи дали активността потегля нагоре или надолу. Сутринта беше малко по-висока, отколкото отчетохме предишния път. Това вероятно се дължи и на хубавото време. Следобед ще знаем, първо, защото тогава ще има по-голямо натрупване и, второ, защото различните електорати, които този път са интересни, са и много различни като навици. На 4 април до обяд имаше една картинка, а следобед - съвсем друга, към края на деня стана трета. Днес активността се движи в рамките на очакваното и на това, което помним от 4-ти април. Като възрастови групи не виждане нищо неочаквано, като типове електорати, като навици … Рано сутринта в извадките натежаха по-дисциплинирано гласуващите. Следобед и особено вечерта очакваме по-динамично гласуващите, решаващите до последно, избиращите до последно. Тогава вероятно ще можем да кажем и какъв е делът на тези, които са избрали в последните няколко дни. Надявам се да можем да видим и каква е величината на проблемите с машините. На мен ми се случва, че за момента тази величина не е особено сериозна"

"Малко по-високо се движи избирателната активност към 9 ч. спрямо тази на предишните избори – преди на 4 април към този час активността беше 5 на сто, сега е 6 на сто".

Чрез екзитпола ние ще имаме по-бързо резултатите и още в 20.00 часа ще имаме ориентир какво се е случило, каза той и призова хората да откликват на моблите на анкетьорите, защото "екзитполът и паралелното броене са още една гаранция за честността на вота", а опасност от заразяване няма.
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни