Свързани новини

13.07.2017 16:47

237 събития в София за европредседателството

Видян 1877 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     В България ще има цял маратон от прояви по време на европредседателството, независимо от фалшивите новини за „отнемането” му. Събитията са общо 237. Срещите на високо ниво в София са 32 на брой. Гвоздеят е сбирката на държавните и правителствените ръководители на 28-те, към които на втория ден от форума ще се присъединят и колегите им от Западните Балкани, устремени към общността. Освен министър-председатели и държавни глави от ЕС, ще посрещаме и всичките 28 комисари на сбирката на т.нар. Колеж.   12 неформални Съвети на министрите, формат ЕС-Азия и ЕС-САЩ, 5 заседания между министри по темата за кохезионната политика; 3 заседания на ниво посланици и постоянни представители в Брюксел и 6 формата на КОСАК - парламентарното измерение на председателството. В допълнение се предвиждат заседанията на работните групи и комитети към Съвета. Общо 237 отговорни прояви.
Трябва да се знае също, че само около 30% от заседанията в рамките на нашата Тройка с Естония и Австрия няма да бъдат в Брюксел. Така че София ще посрещне толкова важни събития, колкото имперската столица Виена или малкия Талин. В белгийската столица ще бъдат провеждани и над 300 работни групи или общо над 1500 заседания. В Страсбург и Брюксел са сесиите и на Европейския парламент.
У нас Външното ни министерство, което се занимава с комуникацията на инициативите, ще отдели 30 аташета за съпровождане на ръководителите на делегациите, но за по-ниските нива няма предвидена специална грижа, пише Гранд хотели.
Най-доволен е именно туристическият бранш. Всичките ни представителни хотели вече са резервирани за първото полугодие на 2018 г., при това на по-високи цени, което ще налее стотици милиони евро приходи и в хазната. Услугите за хилядите ни високи гости са изцяло прозрачни и 30% от всяко похарчено от тях евро ще влезе директно в държавния бюджет. Останалите местни данъци пък ще компенсират разходите на София по домакинството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.