Свързани новини

19.04.2017 16:32

22-ма са изгонени от България за тероризъм през 2016 г.

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българското контраразузнаване е изгонило 22-ма души заради съпричастност към терористична дейност. Това става ясно от годишния доклад на Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) за 2016 г. Без да се влиза в детайли в какво са били замесени, в доклада се посочва, че на заподозрените са били наложени принудителни административни мерки да не влизат в страната. При акция на ДАНС е бил заловен човек, който се обучавал да стреля с автомат, за да участва в бойни действия в Близкия изток.


Според годишния доклад на Държавната агенция Разузнаване рискът от преминаващи през страната джихадисти, инфилтрирани в миграционните потоци, създава предпоставки за формиране на терористични и логистични клетки на наша територия.


И двете специални служби отчитат засилен разузнавателен интерес на други специални агенции към България, но не се дава информация на кои държави са. От ДАНС посочват, че за изпълнение на разузнавателни задачи се използват служители на прикритие в дипломатическите мисии, субекти в религиозната, икономическата, образователната, културната област и местни лица и структури, съпричастни към чуждите разузнавателни интереси и действия. От разузнаването посочват, че активността им представлява траен риск за сигурността на страната - създават се позиции за оказване на влияние върху общественото мнение и процесите за вземане на решения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне