Свързани новини

01.06.2021 17:36

200 досъдебни производства от България влизат в европейската прокуратура

Видян 1664 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

200 досъдебни производства за финансови престъпления в България се очаква да постъпят в новата Европейска прокуратура, оглавявана от Лаура Кьовеши, предаде бТВ.


Наднационалният орган започна работа днес и вече разследва измама в Германия за 10 млн. евро. Става въпрос за трансграничен случай на данъчна измама с ДДС на стойност над 10 млн. евро. 


Според зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова огромният бюджет за справяне с COVID пандемията ще отвори работа на европрокуратурата.


Европейската прокуратура ще преследва: измами, корупция, пране на пари, трансгранични измами с ДДС.


„Нашите решения имат пряко влияние върху основните права на европейските граждани. Ние сме първото същинско острие за защита на правовата държава в ЕС“, обяви европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.


Европейската прокуратура има амбиция за разглежда над 3000 сигнала на година и ще подвежда под отговорност извършителите на престъпления в 22 държави членки.


Дания, Ирландия, Унгария, Полша и Швеция все още не участват.


България трябва да изпрати още 6 кандидатури за делегирани прокурори. Възникна проблем във връзка с несъответствието на кандидатурите с критериите, заложени както в регламента, така и във вътрешните правила на прокурорската колегия на ВСС.


Изискванията са за практически опит в наказателно производство на финансови, данъчни и икономически престъпления, както и опит в международно сътрудничество по наказателно-правни въпроси.  Срок обаче за новите предложения от наша страна няма.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.06.2021 21:19

    А, твърде малко са, при тази 12-годишна невиждана и безскрупулна кражба на милиарди

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.