Свързани новини

19.02.2010 11:25

20 екстремисти загинаха при експлозии в Пакистан

Видян 1779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бомбена атака и американски ракетен удар отнеха живота на поне 20 души в северозападен Пакистан, докато Исламабад повдигна въпроса за нестабилността, създавана от американската офанзива в Афганистан.


Бомбата избухна на пазар, контролиран от ислямистките милиции в Кхибер. През района преминават пътищата на доставките за войските на НАТО в Афганистан и във Вашингтон той се смята за щабквартира на „Ал Кайда“. Командир на екстремистите и 15 други бяха убити в експлозията в селището Дарс, над 20 други са ранени. Взривът причини щети и на джамия и няколко магазина, което кара службите за сигурност да подозират, че може да е следствие от вражда между ислямистки фракции. Сред убитите е Азам Кан, заместник-ръководител на ислямистката група Лашкар-е-Ислам, група с идеологически връзки с талибаните. Засега не е известно дали взривът е причинен от самоубиец. При друга атака в племенния пояс две американски ракети унищожиха превозно средство и сграда в Северен Вазиристан. Четирима екстремисти са били убити от ракетите, включително трима афганистанци. Двама талибански лидери, част от „правителството в сянка“, са били заловени в Пакистан, като има различни информации в кои градове е станало това. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.