Свързани новини

19.12.2021 17:12

2/3 от лотовете по АМ Хемус са строени незаконно: Министър Гроздан Караджов

Видян 3186 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тежко наследство е оставила Агенция “Пътна инфраструктура”. 100 милиона не са изплатени към фирмите за почистване и поддръжка на пътната мрежа в страната. Приоритет е казусът с АМ “Хемус” - две трети от лотовете са без строителни разрешителни, а извършеното по тях е меко казано незаконно. "Хемус" е пример за това как не трябва да се строи, не само автомагистрала, а дори и пристройка към къща. Две трети от лотовете са без строителни разрешителни, даже и каквото е извършено по тях е меко казано незаконно строителство. И този юридически казус трябва да бъде разплетен". Това заяви пред Нова телевизия новият министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който поема щафетата от служебната министърка арх. Виолета Комитова.


"Още в първия си работен ден възложих да се работи върху четиригодишна програма за цялостно 100% обновяване на пътищата, така че да бъдат в състояние, каквото сме виждали в Централна, а защо не и в Западна Европа", посочи той.


Министър Караджов обясни, че ще бъде обърнато внимание на качество на платното, на отводняването и най-вече - на маркировката на мантинелите и на пътните знаците, така че те да се виждат и по този начин бъдат спасявани животи. "Наскоро имахме такъв негативен пример с тежката катастрофата на "Струма". Това смятам, че в четиригодишен мандат може да се оправи", отбеляза той.


Мининистър Караджов каза още, че ще работи за въвеждане на нови норми на енергоспестяване при ВиК дружествата, така че да намалят разходите си и да не потребяват толкова много електроенергия, за да не търсят повишаване на цените на водата заради прекомерните си харчове. "В момента цената на тока е драстична и срещам огромен проблем във връзването на бизнес плана на тези дружества", изтъкна той.


 


Във връзка със зимното поддържане на пътищата регионалният министър каза: "Принципът, на който се е случвало това нещо, е, че в началото на годината са се давали 20% от сумите, след това в края на годината се изсипват останалите 80%. Тази година Министерството ще се разплати с фирмите, това е ясно. Но ще се разплати след щателна проверка и на единичните цени и на реалните количества работа и строително-монтажни дейности, които са извършени. Трябва да се погрижим и за интереса на хората, които плащат това с данъците си".  


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион