Заради скандала театъра напуснаха драматургът Захари Карабашлиев и режисьорът Явор Гърдев. Актрисата Албена Колева я призова да подаде оставка.

Свързани новини

01.12.2022 16:47

2/3 от актьорите в Народния подкрепиха директора си

Видян 1289 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С отворено писмо 47 актьори от Народния театър Иван Вазов подкрепиха неговия директор Васил Василев. В него те изброяват работни постижения на шефа си, който управлява театъра от април т.г. Според информацията в сайта на театъра трупата му се състои от 74 актьори.


Напомняме, че преди 7 дни артисти от Народния излязоха на протест заради напрежението в културната институция.


Писмото идва вследствие на напрежението, което се породи от назначението на бившия пиар на ДПС Велислава Кръстева на същата длъжност в театъра, месеци, след като то е факт. На изборите на 2 октомври тя придружи до избирателната урна почетния председател на ДПС Ахмед Доган.


Това възмути с голямо закъснение режисьора Александър Морфов и той с месец по-късно надраска вратата й в театъра, като я обвини в “липса на морал и политическа пропаганда”. Кръстева пък го обвини в тормоз.


Василев заяви по време на изслушване в парламентарната комисия по култура, че политически назначения в театърa няма, никога не е имало и някоя политическа сила не се е опитвала да командва в него.



Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.12.2022 01:04

    С умиление чакаме "С отворено писмо 47 актьори от Народния театър Иван Вазов подкрепиха... " пиар-а на театъра Велислава Кръстева. От какво точно актьорите защитават директора, като протеста на Морфов не е срещу него, а срещу нейното политическо назначение :) Аз съм впечатлен от Морфов и какво е постигнал в театралното изкуство, а Кръстева какво е сътворила в тази област, че е толкова безценна за народния?

  • 001 Anonimen 01.12.2022 21:46

    Кога директорът ще отговори какво го свързва с ДПС и неговия дългогодишен пи ар, която толкова се беше вживяла в ролята си на приближена до Доган, че винаги бранеше като войник партийното ядро от неудобни въпроси на журналисти?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,