Свързани новини

23.12.2020 13:36

19', СЛАВА и Йорданка Христова с инициативен комитет: Кръстете улица или площад на Емил Димитров

Видян 2645 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По идея на 19 минути, sofia.media и slava.bg и под председателството на най-близката приятелка на Емил Димитров - Йорданка Христова, се създава инициативен комитет навръх неговата 80-годишнина за именуване на улица или площад в София на Емил Димитров. Той е единствената призната в чужбина и то по времето на Желязната завеса българска попзвезда и член на съюза на френските композитори. Целта е да съберем подписи, които подкрепящата инициативата Йорданка Фандъкова - кмет на столицата, очаква, за да бъдат внесени в Общинския съвет и той да реши казуса. ИК има и конкретна идея за мястото, което заслужава името на Емил Димитров, при това по аналогия с топонимия на Николай Гяуров, която малцина софиянци знаят къде се намира.


19 минути, slava.bg и sofia.media открай време пише за абсолютно несправедливото отношение към множество български творци, които трябва да бъдат почетени, докато в София улици и площади носят имената на хора с противоречива слава, а ред пътни артерии имат необясними названия - повече можете да видите в нашата рубрика УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ.  Нямаме топонимии на Велко Кънев, Георги Черкелов, Тодор Колев ( но пък има, съвсем наистина има, Франк Лойд Райт ), Любомир Левчев, засега и на Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова не се виждат на картата, въпреки анонсите от страна на Столичния общински съвет. Улицата на Невена Коканова например не е точно улица, а нещо като алея зад ограда, което също е обидно - добре, че поне се пада близо до Киноцентъра, което поне има общо с най-голямата ни кинозвезда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за