Свързани новини

04.09.2020 16:30

17 млн. лв. бонуси получили през юли чиновници в Министерството на финансите

Видян 4033 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители в Министерството на финансите и административните му структури са получили през юли 16.6 млн. лв. над заплатите си за това, че са изпълнявали служебните си задължения "качествено и в срок ". Парите не са допълнително материално стимулиране, а възнаграждение "за постигнати резултати", са уточнили от финансовото министерство в отговор на въпроси, зададени от електронното издание "За истината".


17 млн. лв. бонуси получили през юли чиновници в Министерството на финансите


Справката, изготвена от финансовото министерство показва , че най-голямо допълнително заплащане през юли 12.5 млн. лв. са получили в Националната агенция за приходите (НАП). Парите са разпределени между 7756 служители, или по над 1600 лв. на човек. В предоставената справка се посочва, че допълнителното възнаграждение е за второто тримесечие на годината, но не се уточнява дали в наредената за плащане сума са включени задължителните осигурителни вноски, които са за сметка на работодателя.


В Агенция "Митници" общият размер на допълнителните пари за "качествена и в срок" свършена работа е малко над 2.4 млн. лв., изплатени на 3006 служители, което прави по близо 800 лв. на човек.


В Агенцията за държавна финансова инспекция 175 служители са получили 281 хил. лв. или по 1245 лв., а в Агенцията за обществени поръчки (АОП) близо 129 хил. лв. са изплатени на 67 души - по близо 2 хил. лв. на човек. В Изпълнителна агенция "Одит на средствата от Европейския съюз" 74% от средствата за допълнителните възнаграждения са осигурени от Оперативна програма "Добро управление" и Фонда за техническа помощ по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. Служители там, които са 70 са получили допълнително общо 273 хил. лв. или по близо 4 хил. лв. на човек.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.09.2020 09:42

    "Парите не са допълнително материално стимулиране, а възнаграждение "за постигнати резултати", което се превежда като: Източихме повече "мазнинки" от народа, отколкото нашият обичан и многоуважаван първи държавен и партиен ръководител, ДА СЕ СВЕТИ МАСЛОТО Му, очакваше от нас? А Вие, не се притеснявайте за допълнителното материално стимулиране. Почакайте и за него ще има 17 млн! Но Вие не се притеснявайте, а редовно и чинно си плащайте данъците !!! Слава Герберистану !!! Героям слава !!!

  • 001 Anonimen 04.09.2020 20:56

    А пари за автобусни линии нняма. От две години хорица, по на 80г изминават 30км за да отидат на зъболекар или лекар. В 21 век. Оправданието на поповските общинари, че нямало пасажери!? Другият отговор е: Ами, купете си коли! Приматите, които ни управляват върнаха България в Средновековието, че и седнали да си увеличават заплатите!Баси наглите циганори.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!