Свързани новини

11.11.2021 15:19

168 млн. лв. поръчки за Сиела от старата власт и как ползва безплатно златен имот на София

Видян 7677 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Фирмата Сиела на братя  Тодорови – Веселин и Иван, който “ходи горе при Делян” според едни нашумели записи има 168 млн. лв обществени поръчки спечелени пряко или през свързани фирми, или чрез специално създадени ДЗЗД. Всичко това при ГЕРБ”, написа на 4 май като добави справка от публичния регистър за обществените поръчки, която прилагаме. Служебното правителство дойде на власт седмица по-късно.
Припомняме, че Иван Тодоров стана по-известен, след като от ГЕРБ коментираха, че „фирмата му Сиела Норма е финансирала Демократична България. Сиела Норма е и дистрибутор на машините за гласуване, които вчера бяха остро критикувани от ГЕРБ, който обаче закупи основното количество от тях – над 9000. Припомняме, че същата фирма е дистрибутор на машините за гласуване и през предишните години, когато ГЕРБ организираха изборите. От Демократична България отговориха, че това е лъжа и въпросният Иван Тодоров, който е дарил на партията сума от 100 лв., е с година на раждане 1990 г., а не 1958г., каквато е тази на собственика на Сиела Норма.
 "Вчера разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии", допълни Тодоров.
Интересно е да се знае, че Веселин Тодоров беше кандидат за народен представител на ДБГ, когато оргсекретар й беше сегашният декан на ЮФ и духовен баща на ректора Герджиков – Даниел Вълчев, към чийто кръг се числят министрите на просветата при Орешарски и Борисов 3 А. Клисарова и К.Вълчев (той беше главен секретар на МОН преди това от 2009 до 2017 г., т.е. разпределител на поръчки), чиято съпруга, заедно с кумата му и съпруга на шефа на КЗП Д.Маргаритов бяха в политическия кабинет на Д. Вълчев като вицепремиер и образователен министър при Тройната коалиции. Когато Д. Вълчев, издаван от Сиела като автор, заемаше този пост, СИЕЛА получи милионни поръчки и от неговия подопечен министър и съпартиец Николай Василев, първия кандидат – премиер, издигнат от Слави, също издаван от Сиела, това лято. В публикация от 8 март 2009 г. 19’ писа: „Сайтът на Сиела е много любопитен. От него излиза, че само за 2 месеца – от декември до февруари, държавата  наляла 2 милиона лева на издателя на Лили Иванова. На 19 декември “Сиела сключи договор на стойност 1 360 800 лв. с Министерство на държавната администрация и административната реформа за поддръжка на базите с правна и географска информация на ИСЕП (Интеграционна система за електронно правителство, каквото нямаме и до ден днешен – какво е поддържано тогава???).
На 24 февруари Сиела пак има повод да черпи. Взема 594 000 лева по процедура с възложител Висшия съдебен съвет. Процедурата е за софтуерна система за контрол на дейността на вещите лица.
Точно съдът гледа преден търг, спечелен от Сиела преди


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 за това българите са цинично бедни 12.11.2021 10:36

    С министерстването си Даниел Вълчев започна унищожаването на българското образование и от един обикновен юрист вече е професор и шеф на ЮФ в СУ с ректор друг нефелник А.Герджиков. Пипалата на октопода и мафията са дълбоки и от десетилетия работят зависимости и престъпни свързаности и трябва доста работа от честни хора и безсребърници. Големият проблем е, че Гл.Прокурор е същият боклук и сериозно обвързан и хванат от пипалата на октопода и не само бездейства, а нещо повече, помага и прикрива с всички законови и незаконови похвати

  • 001 Anonimen 11.11.2021 15:54

    От точно 20 години насам подземният свят и висшият ешелон на МВР са в тясна симбиоза помежду си - до степен да са неразличими. Представяте ли си Карло Гамбино или Лука Дженовезе да бъде назначен за директор на ФБР? Точно това се случи есента на 2001 г., когато човек на Маргините, Маджо и Румен Пашата бе посочен на царя-премиер от резидента на КГБ в България - генерал Бриго Аспарухов - за Главен секретар на МВР. Защо се учудваме, че той напълни МВР с гангстери?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за