Свързани новини

30.04.2019 14:14

140 млн. за Хидрострой (ДПС) от булеварда с кръговото във Варна за 46,66 млн. на км

Видян 4545 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Архитектурната революция, която представлявал булевардът, отсякъл трибуните на стадион във Варна и неговото "кръгово" с форма на яйце и под наклон, по думите на кмета на Варна, няма да струват нито предварително определените 80 млн., нито дори анонсираните по бТВ тази сутрин от градоначалника Портних 110 млн. лв. (не уточни с ДДС ли, защото, ако е без - това са 22 млн.лв. отгоре ), защото още по Нова година бяха ударили 113 000 000 лв. Според експерти от браша изпълнителят - близката до властта и най-вече до ДПС в лицето на почетния лидер Доган фирма Хидрострой, в крайна сметка ще вземе джакпот от 140 млн.лв. Със сигурност се знае, че поне 7 млн. лв. вече са непредвидените разходи по ремонт на стадион и непланираните в проекта места за пресичане на градската магистрала. Така че вече съвсем официално са потрошени 120 000 000 лв. за 3-те километра трасе, а обектът не е приключен. При това, отпуснати без търг за обществена поръчка – при заобикаляне на закона, на фирмата Хидрострой, чийто директор Пашов беше общински съветник от ГЕРБ във Варна!


В колосалната сума - равна на годишния бюджет за култура на цялата ни нация, се включват и парите по възстановяването на разрушения от странно проектирания път стадион. Напомняме, че това ще бъде абсолютен рекорд - отсечката е с дължина едва 3 км, т.е. 46,66 млн. на километър. Колкото и кметът Портних незнайно защо - с квалификацията му на барман - да ни наковлади, че не било правилно така да се смятат пътните разходи именно на километър, ресорният заместник-министър на регионалното развитие и бивш министър Нанков именно така ги изчислява. Пак той в парламента разказа, че средната цена на магистрала у нас била 3 млн.евро на километър. Но на магистрала. Не на улица. А във Варна булевардът излиза не 3, а 23 млн. евро на километър. Не само финансово обектът, който трябваше да е завършен още на 15 август 2018 г., т.е. преди почти 9 месеца, е пример за лошо управление. Камарата на архитектите в България - в момента най-авторитетната организация в бранша, го даде като показен пример за недобре направен проект и за прокорупционно зададена обществена поръчка и то пред държавната телевизия БНТ, която е най-отявления глашатай на правителството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    В ДПС явно са на особена почит барманите. Да си спомним социалистическото, не седесарското минало, на изтъкнатия икономист (може би вече професор) Йордан Цонев. Те са част от раздаващите същестествените икономически порции - цит. по А.Доган. Така че България - Швейцария - през Босфора - е много близо.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец