24.09.2008 09:57

14 свидетелстват по дело срещу бивш депутат

Видян 1338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

14 души, единият от които вече не е сред живите са призовани да свидетелстват по делото срещу бившия депутат от СДС Никола Николов. Той се изправя за втори път пред магистратите по обвинение за безстопанственост и длъжностно присвояване на над 10 милиона неденоминирани лева между 1992 и 1995 г., когато е бил управител на фалиралата стъкларска фирма "Диамант".
Преди година Николов бе оправдан по всички обвинения.


„Манипулативно и избирателно прокуратурата е използвала фактите от разследването срещу мен”, заяви пред състав на Разградския окръжен съд бившият избраник. Той уточни, че ще ползва записките си от периода, когато парламентарна комисия го разследва за снемане на имунитета в 39-тото Народно събрание. Николов ще обяснява конкретно по всяко от общо четирите обвинения. Те са свързани основно с 11 сделки с извозени от завода и неплатени според прокуратурата тонове карборундови и стъклени трошки, хроммагнезитови тухли и отпадъчни огнеупори. Николов обясни, че чрез тези продажби са набавени допълнителни финансови ресурси за стъкларската фирма и по думите му, тъй като това са краткотрайни материални активи, не е имало необходимост да се правят търгове за сделките.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.