11.12.2008 10:15

14 милиона отгоре за софийските улици

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 14 млн. лв. се увеличават средствата в проекто-бюджета на Столичната община за 2009 г. спрямо заложените в тазгодишния бюджет, научи 19`. Парите са предвидени за изграждането на нови улици, за основни и за текущи ремонти.


В перо „Капиталови разходи“ за нови булеварди са заложени 38 млн. За текущи ремонти пък се предвиждат 32 млн. лв., каза за вестника зам.-кметът по финансите Минко Герджиков.


Сравнението показва, че парите за нови артерии са с 18 млн. лв. повече от тази година. Не е така при текущите ремонти – за тях средствата са с 4 млн. лв. по-малко от парите за тази година – 36 млн. лв.


Както писахме в началото на септември 24-те столични района бяха изразходвали почти напълно парите от общинската хазна, отделени за запълване на дупки по столичните улици. Тогава Валери Велинов, началник „Текущ ремонт и поддържане“ към дирекция „Транспорт и транспортна инфраструктура“ към общината каза, че парите са пред свършване. Най-много от тях бяха отишли за кварталите „Младост“ и „Люлин“, където живеят и най-много хора.


Във връзка с информацията, че пари от продажбата на терен на „Трамкар“ ще бъдат дадени за увеличаване на заплатите на работещите в Столичния градски транспорт, финансист №1 на София каза, че като принципал общината дава съгласието си за извършване на такава сделка. Според думите му обаче парите ще отидат за купуването на нови трамваи и за покриване на дългове на дружеството, които били 5 млн. лв, а не за заплати на шофьори и ватмани.


Зам.-кметът нито потвърди, нито отрече информацията, че за транспорта за 2009 г. са предвидени 7 млн. лв.


Герджиков каза още, че на 17 декември стартира втория метродиаметър от Кемпински хотел Зографски до Централна гара. Проектът е на стойност 185 млн. евро. А от 2009 г. в рамките на две години по ИСПА трябва да бъдат усвоени 58 млн. лв. От тях догодина  - 30 млн. евро са за ВиК на Витошката яка и за пречиствателни станции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион