Свързани новини

19.05.2021 19:05

13 нови зам.-министри са назначени в 7 министерства

Видян 2018 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тринадесет нови заместник-министри са назначени със заповед на министър-председателя Стефан Янев в седем министерства.
Александър Златанов, Тома Томов и Димитър Петров са новите заместник-министри на здравеопазването.
От началото на годината до момента Златанов заема поста директор на РЗИ-Перник, а преди това в периода 2013 г.-началото на 2021 г. е директор на РЗИ-София област. Дълги години е бил и заместник-директор на ЦСМП-София област. Висшето си образование получава в Медицинския университет в София.
Преди назначаването си за заместник-министър на здравеопазването от март т. г. Тома Томов е началник на COVID-отделението в Александровската болница. Преди това е бил вр.и.д. главен секретар в администрацията на Александровската болница. Висшето си образование получава в Медицинския университет в София.
Димитър Петров е бил директор на Националната здравноосигурителна каса в периода 2003 г. – 2004 г., както и подуправител на НЗОК през 2015 г. и 2017 г. В периода 2006 г.-2013 г. е съветник и експерт в Българския лекарски съюз. От 1997 до 2001 г. е народен представител в 38-ото Народно събрание.
Весела Кондакова, Борислава Танева и Пламен Славов са назначени за заместник-министри на културата.
Весела Кондакова е изпълнителен директор на Българска музикална асоциация от 2018 г., а в периода 2010 г. -2017 г.  последователно ръководи звено „Културно-контактна точка по програма Култура на ЕК” и Бюро „Творческа Европа”, офис Култура към Министерство на културата. Кондакова е външен експерт е в общински програми за култура.
Борислава Танева преподава от 1990 г. в Националната музикална академия, където е професор по пиано в клавирната катедра, а от 2016 г. е заместник-ректор по художественотворческата и международна дейност. Завършва Националната музикална академия като е специализирала в Милано. Танева концертира активно в Европа, Бразилия и Израел, член е на Управителния съвет на Национален фонд „Култура“, основател е и заместник-председател на швейцарско-българската асоциация за култура SBAC, базирана в Женева.
Пламен Славов е доцент по история и по национална сигурност в Пловдивския университет. В периода 2015-2021 е общински съветник в Общински съвет Карлово, а преди това е народен представител в 42, 40 и 38-ото Народно събрание.
За заместник-министри на правосъдието със заповед на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева