Свързани новини

10.01.2022 07:01

113% скок на позитивните К19 тестове

Видян 1631 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Новите диагностицирани от SARS-CoV-2 в България през седмицата (1-8 януари) са 30517 при 14302 през предходната седмица. Това е втората седмица на ръст, който бе очакван. Ръст с 113,4%!  Омикронът предизвиква увеличаване на броя на новите случаи със скорост, която при предишните  три големи вълни никога не е имало.  В графиката са включени нови диагностицирани случаи (лява скала) и процента открити случаи спрямо тестваните лица (дясна скала). На седмична база позитивните тестове са се увеличили до 13,0% от 8,5% в предходната седмица.  


В цяла Европа броя на новите случаи растат с малки изключения (Русия и Дания), въпреки че омикрон вълната започна при повечето преди месец.  https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table  Това значи, че ни предстои още дълъг период на ръст.


Надеждата е, че омикрон варианта е с няколко пъти по-ниска вирулентност, съответно броя на тежките случаи и починали ще е няколко пъти по-малък.  Проблемът е, че  не е ясно доколко основната причина за по-ниския брой тежки случаи и починали в САЩ и Западна Европа не е високия процент ваксинирани. В България - социално медицинския експеримент на Европа- нещата изглежда се развиват различно на втората седмица от омикрон,  смъртността  отново бързо се качва", пише доц.Тихомир Безлов, чиято е и графиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.01.2022 14:16

    Това все още е добър процент за инатливите и безразсъдни българи, дереджето ще става все по-лошо в предвид количеството овце тръгнали след един античовек вожд на новата в Парламента шайка идиоти - Възраждане ! България има "днес" един изключително важен проблем наречен - ГЕШЕВ, СЪДЕБНА СИСТЕМА И КОРУПЦИЯ, а идиотите на Копейкин и самият той всячески пречат за решаването му и програмирано го бавят и заблуждават стадото с цифри не отговарящи на истините за Ковид-19 и спомагат заразата да повишава застрашително опасно броя заразени от населението на България ! Простотията на българинът се разпознава от неговата лесна податливост на манипулация и стадният му овчи избор винаги на грешното ! Вразумете се бе овце, животът е във вашите ръце вие го подритвате заради нехранимайковци и мафиоти като Копейкин, Гешев, Тиквата и сие !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и