Свързани новини

08.05.2020 11:46

11 бона заплата за Лъчо Мозъка: Слави

Видян 7161 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Колко плащаме на един български депутат?
(за да научите отговора, текстът се чете докрай)

Основните възнаграждения на българските депутати се преизчисляват на всяко тримесечие по следния начин: Средната работна заплата в бюджетния сектор през последния месец от предходното тримесечие се умножава по три.
От 14 май няма да има извънредно положение, което означава, че депутатите ще започнат да получават пълните си заплати. Въпреки грандиозния скандал от началото на април, новите им заплати все пак ще бъдат изчислени на базата на средната заплата от декември 2019 г., когато нямаше финансова криза, а ръст на доходите.
През декември доходите бяха най-високи, защото тогава в бюджетния сектор се раздаваха и коледни бонуси.

А сега нека видим какви заплати ще получават депутатите от 14 май, според сега действащите закони и правилници.
Както отбелязах, един депутат трябва да получи средномесечната заплата от декември, умножена по три. Такъв е законът. И така, средната заплата в бюджетния сектор през декември е 1416 лв. Умножена по три, това прави 4248 лв. основно месечно възнаграждение за депутат.
4248 лева. Но това не е всичко. Според Правилника на Народното събрание, председателят на Парламента получава месечно възнаграждение с 55 на сто по-високо от основното месечно възнаграждение, заместник-председателите на Народното събрание - с 45 на сто, председателите на парламентарните комисии и председателите на парламентарните групи - с 35 на сто, заместник-председателите на комисии - с 25 на сто, членовете на постоянна комисия - с 15 на сто, и секретарите на Народното събрание - с 10 на сто.

Сега. Да вземем депутатът с релсата Валери Симеонов. Той трябва да получи основно месечно възнаграждение от 4248 лв. Понеже Валери Симеонов е и заместник-председател на Народното събрание, той трябва да получи плюс 45% от сумата от основното възнаграждение. Ще получи още 1911,60 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 11.05.2020 00:21

    Всички депутати ще получат пак много хиляди левове заплати . От техният труд обикновеният човек няма полза . Те работят напразно - няма резултат. Жизненият стандарт на обикновените хора спада , на никой не му актуализират запатата ( пенсията ) съобразно инфлационният индекс , безработицата се увеличава . Уж България е в рая - богатият Евро-Съюз ,а пък всички искат избягат , да отидат да работят в чужбина . Извод : Е.С. не се грижи за просперитета и благоденствието на българския народ . Защо , нали вече е една държава ?! Какво и кое му пречи ?!

  • 004 Anonimen 08.05.2020 16:37

    Лъчо без Мозъка толкова алчен наглец, че освен от комисии и комисионни за лобистки поправки си издейства и титлата професор, че и от нея 10-20% да лапа народна пара...говедо

  • 003 Anonimen 08.05.2020 10:04

    Ех Славчо. Депутатите са фронмени, пратеници, ЛОБИСТИ, на някаква бизнес/парт групировка. Там е заровено кучето, мекеретата в парламента са само изпълнители на поръчки.

  • 002 Anonimen 08.05.2020 10:03

    Ех Славчо. Депутатите са фронмени, пратеници, ЛОБИСТИ, на някаква бизнес/парт групировка. Там е заровено кучето, мекеретата в парламента са само изпълнители на поръчки.

  • 001 Anonimen 08.05.2020 10:03

    Ех Славчо. Депутатите са фронмени, пратеници, ЛОБИСТИ, на някаква бизнес/парт групировка. Там е заровено кучето, мекеретата в парламента са само изпълнители на поръчки.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще