Енергийният експерт Илиян Василев разказа цялата схема, по която цените на горивата в България, вместо по евтиния руски петрол, се ориентират по скъпия Брент, който обаче тук НЕ преработваме, в предаването на Люба Кулезич Честно казано по Евроком

Свързани новини

12.05.2022 14:10

$100 млн. месечно печели Лукойл от спекулации с цени на бг горива, вице Василев да си каже: Топекспертът Ил. Василев

Видян 3872 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Енергийният експерт Илиян Василев разказа цялата схема, по която цените на горивата в България, вместо по евтиния руски петрол, се ориентират по скъпия Брент, който обаче тук НЕ преработваме, в предаването на Люба Кулезич Честно казано по Евроком.


 


Понеже разликата в цените е 35 долара на барел, по неговите сметки, за Лукойл остава горница около 100 млн. долара или близо 200 млн. лв. месечно. Цялата схема става през швейцарската компания на руснаците Литаско.


 


Експертът разкритикува, също като 19 минути, съглашателството на вицепремиера А. Василев с монополиста. Той даде 2 версии на каква база почива то – личен интерес или политическа сделка.




Вместо да се контролират цените, които са измамни и да се съберат данъците в милиарден размер, ще се бърка допълнително в джоба на данъкоплатците с бонуси по 25 ст. на литър. Така интересът на руснаците – пълненето на джобовете на Путин, ще бъде защитен, а бюджетът ни – двойно ощетен. Същото е с идеята за намаляване на акциза – той и сега е най-ниският в ЕС, а неплащането му ще бъде още 1 бонус за руснаците, които 12 от 15 г. не плащат и данък печалба според НАП.




Ил. Василев обясни, че във военно време пълният контрол над фирмата е станал държавен (беше отстранен и досегашният й собственик) на Кремъл. Финансирайки Лукойл чрез бездействието на властта ни да си събира нужното и да защити потребителите, което е длъжна да прави, тя налива огромни пари директно за войната на руснаците.




Той подкрепя идеята за поемане от България на контрола върху Лукойл Нефтохим, както вече се готви да направи Италия със своя Лукойл - Сиракуза.


 


 Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 13.05.2022 09:15

    Този "експерт" Василев,ЗАЩО не КАЗА това до сега?!?!?! От КОГА СЕДИ на ТЕЛЕВИЗОРА?????????????????????????????????????? Между другото,а КОЙ,КОЙ,КОЙ ли ,НЕ ЗНАЕ ТОВА???????????????????????????????????????????

  • 002 Anonimen, не съм аконимен, ама тоя сайт е счупен 12.05.2022 17:19

    Ебаси тия колко пара взимат, ние нормалните хора като кучита живееем, а пък тия си живеят живота

  • 001 Христов 12.05.2022 15:42

    Просто Киро и Асен Лявото трябва да захлебят! Един път са се докопали до властта, и те са хора - нека се накрадат качествено!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.