Свързани новини

24.03.2014 11:07

100 км велоалеи в столицата до края на 2015г.

Видян 892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„До края на следващата година трябва да бъдат изпълнени 100 км велоалеи в столицата. До момента имаме малко над 30 километра изградена веломрежа." Това каза в интервю за Агенция Фокус Любомир Христов, заместник-кмет по транспорт и транспортни комуникации на Столичната община.


"На повечето места, където изпълняваме рехабилитации или изграждаме нови улици и булеварди, ще се обособяват трасета за велосипедно движение. Това е и в изпълнение на програмата за развитие на веломрежата, както и  политиката на Столичната община за насърчаване на велосипедния транспорт. По различните проекти, които Столичната община изпълнява, се търсят варианти за обособяване на трасета за велосипедно движение.


"Приключват обществената поръчка колегите, които се занимават с реконструкцията на парка пред НДК например, като част от този проект също е включено създаване на условия за велосипедно движение около НДК, бул. Патриарх Евтимий и бул. Витоша, допълни още Христов.


Тоя заяви, че има идея велоалеята по бул. Витоша да бъде свързана с входа на Южния парк, от там да преминава по бул. Гоце Делчев и бул. Цар Борис Трети. По ул. Раковска се планира в един от участъците да има велоалея, която да осъществи връзка със съществуващата по бул. Евлоги и Христо Георгиеви. "Навсякъде, където има възможност да се обособяват трасета за велосипедисти, ще се гарантира в максимална степен тяхната безопасност", допълни Любомир Христов.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв