Свързани новини

20.02.2020 09:40

10 загинали при стрелба в два бара в Германия

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-малко 10 души са убити, а петима са ранени при стрелба в два бара в германския град Ханау. Предполагаемият извършител също е мъртъв.


Четирима други са тежко ранени, след като неизвестен нападател откри огън по заведенията от снощи около 22 часа местно време от кола с тъмен цвят.


Първата стрелба е била в бар в центъра на града, а втората - в квартала „Кеселщат” на Ханау, според информация на полицията, предаде БНР.


След 7-часово издирване на нападателите властите съобщиха, че заподозрян за стрелбата е намерен мъртъв в дома си заедно с друго тяло.


„В момента няма индикации, че е имало и други нападатели“, заяви полицията в Туитър.


Името на заподозрения все още не е разкрито, мотивите за стрелбата също се изясняват.


Вестник „Билд“ съобщи, че заподозреният е германски гражданин с разрешително за огнестрелно оръжие, както и че боеприпаси и пълнители са открити в колата му.


Стрелецът първо убил 3-ма души в бара в центъра на Ханау, след което с кола се придвижил до другия бар в кв. „Кеселщат”, където застрелял на място още 5-има. Жертвите станаха девет, след като ранен почина по-късно.


В Ханау са шокирани. Джан Лука Фрисена е засегнат пряко. Колега му се обадил, че се стреля около павилиона, в който работят баща у и малкият му брат. За щастие, те не са пострадали, но дълго ще се възстановяват от преживения ужас.


„Толкова е необичайно за нас, тук никога не се е случвало нищо подобно. Чувствам се като във филм, все едно някой си прави лоша шега. Още не мога да проумея какво става. Семейството и колегите ми – също“, каза той. 


Кметът на Ханау Клаус Камински заяви, че това е ужасна вечер и помоли гражданите да не разпространяват спекулации.


Полицаите и хеликоптери патрулират и в двете зони на стрелбата в града, който има население от 100 000 души. Той се намира на 25 километра от Франкфурт на Майн. Ханау е известен на туристите като родно място на братя Грим.


Атаката в Ханау става четири дни след друга стрелба в Берлин край турско комедийно шоу в концертната зала „Темподром“, при което бе убит един човек.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог