Свързани новини

13.02.2020 09:26

1 кола замърсител в София според МВР

Видян 1445 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само един автомобил е спрян от движение заради замърсяване на въздуха в "мащабната" съвместна инспекция на Столичния инспекторат и Пътната полиция към СДВР през днешния ден. Той ще може да се движи отново след отстраняване на техническата неизправност.  


Целта на проверките бе да не се движат автомобили с техническа неизправност, които замърсяват околната среда. От сутринта до вечерта екипите са успели да спрат и да проверят не особено впечатляващите 60 (шестдесет) автомобила, съобщиха от "Московска" 33.  


С помощта на газанализатори, които Столична община предостави на Пътната полиция, се проверяваше очистващата система на автомобилите. София купи и дари на полицията такива газанализатори преди доста време, но по-късно стана ясно, че с тях не може веднага да започнат проверки и се налага допълнително окомплековане.  


Днес е  кипите на Столичния инспекторат са проверявали още за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили и замърсяване на пътното платно. "На четири камиона днес са съставени актове за непочистена ходова част, а от началото на годината са наложени 14 акта", се казва в съобщението.  


Още вчера кметът Йорданка Фандъкова обяви за предстоящата акция и обеща, че ако се установят автомобили, които замърсяват над нормите, те ще бъдат спирани от движение до отстраняване на неизправността. Самата проверка трае около 30 секунди. Газанализаторите, с които се правят инспекциите, са нови, преди започване на тестовете са калибровани.


Съгласно наредба Н-32 се проверява техническото състояние на автомобилите - дизел, бензин и годините на автомобилите, коментира главен инспектор Христо Петров, цитиран от БНТ. По думите му два от газанализаторите се намират в екипите на пътя, а три са на пункта, където колите преминават първоначална регистрация, предаде Сега.

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови