Свързани новини

06.11.2017 13:47

1 година тормоз от НАП над 19’

Видян 3374 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една година 19’ e под тормоза на НАП под формата на поръчкова наказателна ревизия, която самите данъчни си признават, че е „срещу вестника”, а не на дадено дружество. Въпреки че законовият срок всъщност е само 3 месеца, при доказани нередности – още 1.


Обвиненията са срещу рекламната агенция на издателската група, която според НАП е виновна, че е публикувала ... реклама, независимо че още при проверката преди старта на ревизията служителите получиха до един хартиените носители, свидетелстващи за публикациите, които ги интересуват.


Въпреки това, на 7 ноември 2016 г. чрез блокиране на сметки – крайна мярка, вземана обикновено след доказателства, а не преди започване на ревизия, беше направен ясен опит да бъде убит свободният вестник на България чрез спиране на кръвта, особено за безплатно издание, каквато е рекламата. Официалното обяснение бяха текущи данъчни задължения на изрядна фирма в размер около 7000 лв., при положение, че парите за конкретния месец се дължат до края му, а датата 7–и е доста далеч от него.


Това на фона на тогава над 13 млн. задължения на един всекидневник и 10 млн. лв. на издателската фирма на друг всекидневник – и двата придворни на властта. Сумите бяха публикувани последно най-официално по повод задълженията на вестниците, за които става дума към КТБ. 19 минути и СЕГА са единствените всекидневници, които нямат никакви отношения – кредити, влогове, реклами, с фалиралата банка.


Седмица по-късно започна ревизия и на единия от основателите на вестника като физическо лице, за да бъде пределно ясно, че тази работа не е случайна. За нас това беше повтаряне на трагедията като фарс, защото вече преживяхме същия опит за убийство от края на 2009 г. до края на 2010 г. при кабинета Борисов 1.


Апропо, няколко, независими един от друг осведомени източници от най-високо равнище в партията и държавата ни дадоха да разберем, че ревизията е поръчкова от член на правителството. Дали е вярно?


Може би е странно, но и немалко други медии и публични фигури, които си позволяват критики, малко преди или малко след нас станаха обект на ревизии. Дори само Слави Трифонов да беше, пак щеше да бъде многозначително.


Коментарите и изводите ги оставяме на вас.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби