С него се предвижда възможност за гласуване и с хартиена бюлетина. "За" бяха 115 депутати, 115 - "против" и един се въздържа.

Свързани новини

29.06.2022 15:05

1 глас на Зарков попари БСП за хартиените бюлетини

Видян 2475 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Нова коалиция БСП- ГЕРБ - ДПС в парламента!



“Приятелски огън” блокира предложението на Левицата за преразглеждане на Изборния кодекс (ИК). Един единствен глас не достигна на БСП, за да влезе обсъждането за връщането на хартиените бюлетини в седмичната програма на НС.


Оказа се, че “против” гласува червеният Крум Зарков. Втори член на ПГ на БСП - Благовест Кирилов - пък отказа да участва във вота, за да не "вкарва БСП на една страна с ГЕРБ и ДПС".



От Левицата предложиха законопроектът за изменение и допълнение на ИК да бъде разгледан веднага след актуализацията на държавния бюджет. Бързането с новата редакция е заради все по-вероятното провеждане на поредни предсрочни избори. Гласът на Зарков се оказа решаващ.



Искането на БСП бе отхвърлено със 115 гласа "за" (ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП), 115 "против" (ПП, ИТН, ДБ и Възраждане и 1 от БСП) и 1 "въздържал се" (ПП).



От партията на Бойко Борисов имаха идентично предложение, но то не беше поставено на гласуване поради вече отхвърленото на БСП. Напомняме, че за връщането на хартиените бюлетини настояват и от ДПС.



“Моля, когато някой оттук нататък излезе да говори за коалиции, да го спирате, защото кой с кого гласува току-що, колеги”, със задоволство каза от трибуната шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов от ИТН.



Засега идващите избори отново ще се гласува машинно и няма да има “мъртви души” в списъците и при избора. Предишните избори показаха, че гласуването с машини е не само много по-бързо, но по-прозрачно.




Напомняме, че само преди дни Зарков поиска и свикване на конгрес на БСП, за да се поиска оставката на соцлидера Корнелия Нинова. Според него тя води партията към поредната огромна загуба на предстоящите избори.



Егор Глазунов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец