Напомняме, че сходен казус вече се доказа и в Министерството на младежта и спорта при Радостин Василев, когато същата кантора на Лена Бориславова и Никола Минчев – по онова време председател на Народното събрание, получи от ММС 117 000 лв.

Свързани новини

29.11.2022 12:19

1,5 млн. лв. консултантски от ББР за неосъществена емисия на ББР при К. Петков

Видян 1724 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев официално в писмен отговор до Народното събрание потвърди, че Българската банка за развитие е похарчила веднъж 929 856 лв. и втори път 560 968 лв. по нареждане на Кирил Петков като министър на икономиката за консултации по емисия ценни книжа на държавната Българска банка за развитие, която никога не е пускана.


Всъщност, отначало се е знаело, че няма да бъде пусната, тъй като не почива на никаква икономическа логика. Тоест, парите на данъкоплатците нарочно са потрошени нахалост. Както се разбра, още преди де юре да е назначен за министър в първия служебен кабинет миналата година, Петков започва да нарежда в банката, което – естествено – е неправомерно.


Сред облагодетелстваните от въпросния милион и половина лева, макар тя самата да отрече в специален пост, е кантората на Лена Бориславова със 122 490 лв. Документите са налице и министърът го потвърждава.


Напомняме, че сходен казус вече се доказа и в Министерството на младежта и спорта при Радостин Василев, когато същата кантора на Лена Бориславова и Никола Минчев – по онова време председател на Народното събрание, получи от ММС 117 000 лв.


Това стана през фирма на ведомството за консултиране на сделка за „стадиона на ЦСКА”, както го нарича сегашният депутат от ПП, а всъщност – стадион Българска армия, която предварително е ясно, че няма как да се осъществи. По една проста причина. Преди момента на сключване на договора с кантората на Лена Бориславова, Столичната община вече е отказала всякакво разширяване на стадиона, т.е. няма нужда от никакви юридически или други проучвания, анализи и консултации по темата.


Интересно е, след решението на Конституционния съд, което отхвърли като противозаконен рекетът върху строителните фирми от страна на кабинета Петков – Нинова, дали Министерството на регионалното развитие и Министерството на финансите няма да осветлят описаната от 19 минути преди месеци схема 10 + 4% и дали въпросната кантора има отношение към нея?


След приемането на отхвърленото от КС решение на редовното правителство, за да си вземат парите, дължими от държавата, управителите на строителни филми са съветвани да се отбият при тогавашен заместник – министър на финансите – сега депутат от ПП, а години наред шеф на небеизвестната фирма на статуквото Главболгарстрой. Оттам са „командировани” на консултации в определени адвокатски кантори. Където срещу суми в размер на 10% по настоящи и още 4% от договори от времето на Борисов, са подпомагани със съвети да си получат парите.


 


Илиян Костадинов


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ало Темида 30.11.2022 12:50

    Защо Кирчо, Кокорчо и Лена са все още на свобода, а не в затвора? Колко ли мушенгии и кражби на милиарди ще лъснат още с ощетяване на хазната и народа? А техния благодетел масона Радев мълчи, сякаш той не е главния виновник и отговорен за натрисанего им на власт дори нарушавайки Конституцията

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни