Свързани новини

18.06.2021 09:29

1,35 млрд.лв. загубихме от транзит и платихме 3 млрд. за Турски поток: Енергоминистърът

Видян 2373 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният министър на енергетиката Андрей Живков заяви, че конструкцията на проекта Балкански поток не е финансово издържана и поясни - "там ние сме се отказали от едни сигурни постъпления от около милиард и 350 милиона лева по стария транзитен договор, който сме имали и освен това сме задлъжнели с още толкова, за да започнем да строим нов газопровод, който би могъл да се започне и с тези постъпления, които сме имали по стария договор за транзит", предаде Дарик.бг.


Той каза още, че когато е правена финансовата рамка не е взето предвид ограничаването на фосилните горива и тяхното използване в бъдеще, което върви с тенденция към намаляване.


"Фокусът на нашите действия ги налагат обстоятелствата. Основният проблем за решаване е насочен към ТЕЦ Марица-изток 2, каза още Живков.


Скоро ще излезем с окончателно решение за това как да постъпим така, че в близко бъдеще в ТЕЦ Марица-изток 2 да няма социален стрес. Решението няма да е безусловно. Ще изискваме сериозно преразглеждане на разходите и на начина, по който се управляват самите дружества, заяви Живков.


Относно газовата връзка с Гърция той обясни, че там се работи, но има притеснителни неща - очаквани забавяния в доставките на готови компоненти за газопровода.


Живков обясни, че в писмо до изпълнителната компания "Авакс", където министерството заявява, че срокът на договора за изпълнение трябва да бъде спазен, ако това не се случи, ще се пристъпи към усвояване на обещетенията по договора, които са в размер на 90 хил. евро на ден.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец