Свързани новини

20.05.2021 12:09

1- 2% разлика между ГЕРБ и ИТН: Маркет линкс и Галъп

Видян 2800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 1-2% падна разликата между ГЕРБ и Има такъв народ (ИТН), сочат данните от последното изследване на Галъп и Маркет Линкс. Ако изборите бяха днес, то партията на Бойко Борисов би получила 22,8%, а  формацията на Слави Трифонов би разчитала на 20,1%.


БСП остава на трето място със 16,1%, следвана от Демократична България (ДБ) с 11,6%, ДПС получава 11,2% и Изправи се! Мутри, вън! (ИМВ) също минава прага за влизане в НС с 5,6%. Извън парламента са: ВМРО с 3,1%, партията на Васил Божков с 2,8%, Възраждане с 2,6%, Воля с 1,4%.


Още по-малка разлика между първите две политически сили дава друго проучване на Маркетлинкс. Под 1% е разликата между ГЕРБ и ИТН, според данни на Галъп. За партията на Борисов биха гласували 21.1%, докато за формацията на Слави 20.3%.


БСП отново е трета със 16.5%, според Маркет линкс За ДБ биха гласували 11.9%, за ДПС- 9,4% и за ИМВ - 5,9%. Отново 60% декларират, че ще гласуват или го декларират като сигурно свое действие.


Напомняме, че според предходното проучване на Маркет линкс ИТН получи 18,7% и така дори изпревари коалицията ГЕРБ-СДС, която събра 16,5%. Според същото допитване личният рейтинг на Трифонов надхвърли този на всички останали лидери на парламентарно представените политически сили в 45-ото НС. Подкрепата за него е 41,6%. Втора в класацията е Мая Манолова с 26,6%. Следвана е от съпредседятеля на Демократична България Христо Иванов с 25,2%.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от