Свързани новини

27.04.2020 13:42

1/2 от хората носят маска като папийонка или лигавник: Академик Богдан Петрунов

Видян 1641 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Всеки ден на път за работа виждам, че половината от хората навън не носят маски. Останалата част пък ги слагат като папийонка или лигавник. Смешно е“. Това заяви в ефира на „Здравей, България" академик Богдан Петрунов.


По думите му не може да се каже категорично, че сме защитени, ако сме изградили антитела. „В момента се провеждат много проучвания и ако се докаже, че антителата не са ефективни, то тогава трябва се търсят други методи за борба с вируса", поясни Петрунов.


Той коментира и случая с повторно приетата в болница във Велико Търново пациентка с COVID-19. „Вероятно не е била излекувана или тестът й е показал грешен резултат", смята академикът.


„Трябва да се научим да живеем в условия на вирус. За голяма част от вирусните заболявания пандемиите траят дълго", категоричен бе Петрунов.


По думите му БЦЖ ваксината е модел на стимулация на клетъчен имунитет, който е бил активен в продължение на години. „По-рано от две години няма как да има истинска ваксина за коронавирус, която да се прилага върху хора", смята академикът.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Маската на Зоро 27.04.2020 16:13

    Колко пъти трябва да им се казва на тези "академици""професори""доценти" от времето на Вълко Червенков,че от маската навън,когато покрай теб няма хора по-близко от 1,5 метра няма нужда.Време е, не да ходиш на работа ,а да си седиш в къщи ,че си особено опасен,дори с изказванията си.

  • 002 Anonimen 27.04.2020 14:51

    А Тиквата как носи неговата?

  • 001 Anonimen 27.04.2020 14:51

    А Тиквата как носи неговата?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,