Свързани новини

23.02.2021 12:22

Спаси София не е на Борис Бонев, съди града като Спаси България – ако спечели, плащаме му всички

Видян 7144 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На заседание на транспортната комисия на Столичния общински съвет в навечерието на сесията на градския парламент, която трябва да приеме рекордния бюджет на мегаполиса в четвъртък, се появиха представители на фондация Спаси София, но не Борис Бонев.
Всъщност, още преди повече от година журналистът и бивш депутат Димитър Байрактаров беше разкрил, че кандидатът за кмет, който обича да пише, че е следващият управляващ София, се е представял за представител на нещо, което не съществува в правния мир.
От дело, което води, заедно с други срещу София, юристите разбраха, че неговото сдружение всъщност е Спаси България.
Не е ясно по каква точно причина Борис Бонев не е регистрирал Спаси София, когато можеше, защо се е явил на изборите от името на нещо, което не съществува в онзи момент
, а и той не коментира пред колегите от Оффнюз.
Във всеки случай това не показва особена юридическа грамотност и административен, особено управленски капацитет. Подобен случай имаше преди 7 години с Реформаторския блок, когато се разбра, че един от депутатите му е регистрирал името на себе си, понеже лидерите са пропуснали тази подробност. Сега марка съществува, но блок - не. СДС в градския парламент и в листите за нов държавен играе с ГЕРБ, Движение България на гражданите е с Мая Манолова в Изправи се! Мутри вън! А Демократи за силна България, Да, България и зелените са обединени в Демократична България.
Връщаме се на казуса с марката Спаси София.
Оказва се, че на 28 януари е учредена фондация с това име, както съобщи във Фейсбук зеленият съветник от Демократична България Владисав Панев. Спаси София обаче няма нищо общо с Борис Бонев. Точно обратното. Основателят е сред протестиращите жители и наематели на магазини на ул. Съборна в столицата, която по инициатива на Бонев през юни миналата година стана полупешеходна. Тези граждани са противници на нерегистрираната Спаси София. Както и живеещите по булевардите Патриарх Евтимий, Фритьоф Нансен, улица Иван Шишман, които също спряха несправедливите според тях преустройства, които Бонев се опита да наложи. При сложната организация на движението и трудната проходимост в центъра на София и сега, мнозина подкрепят тяхната кауза, особено във време, когато достъпността на линейките и колите на социалното подпомагане е жизнено важна, както всъщност е и във всякакво друго. Бонев непрекъснато предлага градоустройствени решения без да е ясно какво точно е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 23.02.2021 20:08

    Да беше регистрирал листа за общинските избори, сега ГЕРБ щяха да бъдат опозиция. Пропаднаха му процентите бадева.

  • 003 Anonimen 23.02.2021 16:59

    Борис Бонев е класи над учителката и послушница на Борисов, Фандъкова и ще бъде следващия кмет на София, както и да се опитват да му пречат!

  • 002 Anonimen 23.02.2021 15:01

    Байрактаров нещо полезно няма ли да направи, ами само в насрещното ще движи с авера си Бареков? Защо го правят всичко това и какво целят, и те ли са купени вече?

  • 001 Иван 23.02.2021 14:53

    Борис Бонев е поредната пионка на олигарха Прокопиев, който има за задача да тормози София!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.