Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук постави под въпрос "проруската" реторика на Унгария, като предположи, че зад политиката на Будапеща по отношение на конфликта между Москва и Киев може да стои желанието за "евтин руски газ" или дори потенциално заграбване на земя

Свързани новини

23.03.2022 09:28

Украйна обвини Унгария, че има намерения към нейна земя

Видян 2525 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук постави под въпрос "проруската" реторика на Унгария, като предположи, че зад политиката на Будапеща по отношение на конфликта между Москва и Киев може да стои желанието за "евтин руски газ" или дори потенциално заграбване на земя.




В дълъг пост във Фейсбук служителят твърди, че "дори не всички руски сателити от бившия Съветски съюз се държат така, както унгарските власти."


 


 


Тя заяви, че Унгария не подкрепя санкциите срещу Русия, отказва да предостави на Украйна оръжие и дори "не позволява на оръжия от други страни да преминават през нейната територия".


 


 


"Всъщност те казват "не" на всичко. Още малко - и официалната реторика на Будапеща ще бъде изцяло проруска. Какво е това? Искате евтин руски газ? Или може би искате нашата Закарпатия?"


 


Верешчук призова Будапеща да се "присъедини към цивилизования свят" и "да не повтаря грешките от Втората световна война, когато Унгария направи грешен избор".


 


 


По-рано във вторник унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че страната му няма да подкрепи антируските санкции, които биха навредили на собствените ѝ интереси, включително санкциите, насочени срещу руския газ и петрол. Той също така повтори, че Унгария е против всякакви предложения за изпращане на войници на НАТО в Украйна или за създаване на забранена за полети зона над страната, като обясни, че подобни действия биха увеличили риска от по-мащабна война.




Макар че унгарското правителство осъди нападението на Москва срещу Украйна и подкрепи някои санкции, то последователно защитава желанието си да не се намесва в конфликта и отказва да се присъедини към други държави, които изпращат оръжия на Украйна.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!