Той поясни, че на разпита са били изяснявани всички твърдения на лица, в това число и на „свидетеля Петков”, свързани с твърдения за извършване на незаконни действия.

Свързани новини

28.03.2022 17:50

Свидетелят Петков инициира всичко дотук: Горанов

Видян 1609 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Владислав Горанов беше разпитан в Софийската градска прокуратура. Бившият финансов министър обясни: „Свидетелят Петков инициира всичко дотук - арестите на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това”, предаде Нова тв.


 


Горанов посочи, че се е виждал с Васил Божков в Министерството на финансите, за да обсъдят „различни теми”. За всичко това разказал през 2020 г. Посочи още, че е виждал Божков в Министерския съвет във връзка със срещи, свързани с футбола.


 


„Имаше публична среща между министър-председателя, Васил Божков и други собственици на футболни клубове. Тази е срещата, за която на мен ми е известно, за друга - не знам”, допълни бившият финансов министър.


 


Той поясни, че на разпита са били изяснявани всички твърдения на лица, в това число и на „свидетеля Петков”, свързани с твърдения за извършване на незаконни действия. „Нямаше нови въпроси”, подчерта Горанов. И допълни: „Незаконни арести на висши политици. И най-вече на лидера на опозицията. Това е незаконно”.


 


Въпросите на разпита съвпадали до голяма степен и те няма как да бъдат различни. „Има едни твърдения, които уличават определени лица в нещо. Всички тези твърдения са неверни”, обясни Горанов. Той сподели, че не се притеснява, че от свидетел може да стане обвиняем, защото „няма за какво”.


 


„Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки с опозицията в момент, в който има далеч по-големи кризи в държавата. За мен продължава да буди недоумение защо се стигна до такова откровено нарушаване на закона. Да арестуваш лидера на опозицията е крайно отчаян и инфантилен ход”, посочи бившият финансов министър.


 


 


По думите му този, който ги обвинява в нещо е успял да мотивира онези, които извършват незаконни арести. „Виждате, че в много твърдения на хора от изпълнителната власт се чуват едва ли не тезите на Васил Божков”, допълни Горанов.


 


Той коментира, че Законът за хазарта в частта с облагането на хазартните игри не е променян от края на 2014 г. „Каквото и да твърди Васил Божков Законът за хазарта не е променян”, категоричен е бившият финансов министър, като поясни: „Не ме е рекетирал и аз не съм рекетирал него”.


 


Относно ареста си той уточни: „Помещенията бяха добре обзаведени. Нямаше некоректно поведение на полицейските власти”. Обяви, че арестите вече са обжалвани. „Не ми се иска да съдя държавата за глупостта на някого”, каза Горанов. На въпрос дали се страхува за живота си отговори отрицателно и допълни: „Внимавам как пресичам по улиците и не се страхувам”.  


 


По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също бе разпитан. Той отказа да даде подробности за разпита с мотива, че е подписал декларация за поверителност. Припомняме, че на 17 март Горанов, Борисов и Севделина бяха задържани за 24 часа от МВР и освободени без повдигнати обвинения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.03.2022 23:22

    КРЕМАТОРИУМ ИНВЕСТ ООД Варна, Гробищен Парк Запад Тел: 052 481 777 Моб: +359 898 844 844, +359 894 499 545 Email: varnacrematorium@gmail.com

  • 001 жалък наглец 28.03.2022 21:44

    Влади със свищовската диплома е голям наглец. На всички е ясно, че е гушнал и разделил десетките милиони рушвет, ама задължително е за затвор, щато вместо да пълни хазната, за което му се плаща, той на драго сърце я изпразва за да се облагодетелстват той и тия дето му дърпат конците. То да е само това...колко такива случаи има и дано да излязат на яве

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и