Фандъкова на Digital Sofia The Smart city
01/02

Свързани новини

12.04.2022 14:04

Софийският транспорт пробва и на водород, ВЕИ отопляват детски градини, училища и зоопарка – 2 х по-малко потребен ток, 2 х по-чист въздух: Фандъкова

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Иновативни решения за ефективно използване на енергийните ресурси, намаляване на зависимостта от изкопаемите горива и въглеродните емисии в София е първата ни задача, когато говорим за нови технологии в управлението на града.




Затова изграждаме съоръжения на възобновяеми енергийни източници за отоплението на общински детски градини, с които намаляваме консумацията на енергия.



 
Разработваме пилотен проект за използване на водород, а тестът ни ще бъде на едно от депата на Метрополитен. Очакванията са наполовина да намалим консумацията на енергия като произвеждаме собствена.




София е готова и с проект за енергийно независими общински детски градини и училища.



400 сгради ще произвеждат "зелена" енергия за собствени нужди с добавяне на водородни клетки и сензори, които ще следят всички разходи за ток, вода и газ. С този проект София ще спестява годишно 14 хил. т. въглеродни емисии от сграда. Това е един от проектите ни по изготвения европейски таксономичен анализ.




Отделно от това подготвяме общински училища и детски градини, които да обновим енергийно със средства от Плана за възстановяване и чрез Националния механизъм за по-чист въздух, когато държавата е готова да стартира кампаниите.




С производство на енергия от възобновяеми източници планираме да покриваме нуждите на софийския завод за преработка на отпадъците и на зоологическата градина.




Това са част от технологичните зелени решения, които допринасят за енергийна диверсификация и независимост на София.




Организирахме конференция Digital Sofia The Smart city заедно с Комисията за регулиране на съобщенията. В програмата се обсъждат иновативни решения в управлението на града и възможностите за насърчаване на IT компаниите да се развиват в София”, съобщи кметът на милионния град Йорданка Фандъкова.




Тя има навик да организира зелени събития на рождения си ден 12 април, както стана и в случая с тази конференция.




Преди няколко години кметът отпразнува своя годишнина в прекрасната зелена градина на софийския завод за боклук, който преди това показа на гостите, а събитието беше с благотворителна цел по конкретен проект на известна с екологичните си инициативи неправителствена организация.


 


 Наталия Каменова


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи